srijeda, 15. ožujka 2017.

Propuh VIII. dio: o Fatimi je Socci imao pravo...s jednim dodatkomOd objavljivanja Treće fatimske tajne 2000. godine glasine i špekulacije o postojanju neobjavljenog dijela se ne smiruju, nego se iz godine u godinu intenziviraju. Radi informiranja našeg čitateljstva o novim saznanjima o neobjavljenom dijelu Treće tajne, prenosimo ovaj tekst s jednog talijanskog bloga koji objavljuje mnoge neugodne činjenice koje procure iz Kurije.

Uredništvo bloga On treba kraljevati nužno ne jamči istinitost spomenutih činjenica, ali ih svima stavlja na znanje.

Iskreno, nisam baš oduševljen što moram pisati o ovoj informaciji koja je procurila. Jer to je minirano područje (Treća Fatimska tajna), o čemu su mnogi pisali, ali mnogi izrekavši hrpu gluposti. Čitajući članak Marca Tossatija želio sam i osobno istražiti, s pomoću mojega izvora, dakako.

Inače, priznajem da je trenutačno najinformiranija osoba o Trećoj Fatimskoj tajni Antonio Socci. On je jedini koji je o tome vodio vrlo ozbiljna istraživanja i koji zbog svog intelektualnog poštenja to dijeli s čitateljstvom. Ponavljam, trenutačno je jedini koji je ispravno pisao o svemu što se tiče poznate Treće tajne.Preporučujem da pročitate njegovu knjigu „Četvrta Fatimska tajna“. Pročitajte je i shvatite mnoštvo stvari. Cijenim Soccija jer kada piše, piše ispravno. I nitko nikada nije bio kadar demantirati njegove reportaže. Ima ih koji ga kritiziraju, ali bez osnove. I kako se kaže: Contra factum non valet argumentum. Socci može biti simpatičan ili antipatičan. Ali ispravno piše. I nitko to ne može zanijekati.

Uzevši to u obzir, sada je već jasna stvar da Treća tajna nije posvema objavljena. Isti Socci piše o postojanju jednog „dodatnog“ spisa (o Trećoj tajni) sestre Lucije koji Ivan XXIII. nije želio objaviti, a očito ni Ivan Pavao II.

Sada smo došli do saznanja o jednoj pojedinosti ovoga spisa. Koja bi potvrdila u kakvim vremenima živimo.

Sestra Lucija, uz ostalo, izvješćuje da joj je Gospa nagovijestila jedno određeno vrijeme u životu Crkve u kojemu će biti dvojica papa. I da će to biti vrijeme pomutnje i čišćenja.

Iskreno, ne osjećam da bih mogao išta dodati jer se ne osjećam sposobnim za bilo kakav komentar. Ali sve ovo me navodi na razmišljanje. Istina je da, ako se ne poznaje cijeli spis, ne može se ništa reći. Međutim, neizravno nam puno govori činjenica da je jedan dio još skriven, a taj dio između ostaloga govori o dvojici papa.

Jamčim Vam da je moj izvor iz Vatikana. I da su mnogi zabrinuti da ove objave ne bi procurile. Osobito danas.

Zacijelo Benedikt XVI. poznaje cjelovite tekstove.

Zaustavljam se ovdje. Na čast istine. O ovoj temi ne usuđujem se bilo što dodati. Ali se može mnogo razmišljati.

Fra Cristoforo