petak, 16. kolovoza 2019.

I plati cijenu za jedinu istinitu, katoličku vjeru...


Neprijatelj dolazi kao napasnik nudeći bogatstva svijeta, a koje nije njegovo, samo ako mu se jednom poklonimo. Dobro je uvijek biti svjestan svoga identiteta. Kao katolici smo djeca Božja i moramo odbiti napasnika (lažova) upravo bivajući tog identiteta (treća kušnja u kojoj sotona spoznaje da je Isus svjestan svoga identiteta i nudi mu bogatstvo koje nije njegovo, a Isus ga otjera). Također ne smijemo ići za krivom naukom ili bilo kakvim zlom pa i onim najmanjim misleći kako nam ne može nauditi već bdjeti. Tu se krije prva kušnja i nikako ne isključiti razbor (druga kušnja Isusova) jer nas upravo tu zlo i čeka. To su bile i Isusove tri kušnje na koje ga je napasnik htio navesti, ali je Isus uspješno odbio.

Vjerske istine kao i općenito katolički nauk mnogima se ne može dokazati. Niti jedna rasprava tu ne može pomoći jer se mnogi nalaze u zabludi. Potrebno je svjedočanstva života i ustrajna molitva da Gospodin dodirne dušu osobe svojom milošću. Najbolje je u tišini pred Presvetim ili u molitvi svete krunice kao i prikazanom nakanom na svetoj tradicionalnoj misi.

Ispravno pravilo vjere nam nalaže da štujemo kršćanskog Boga, koji je od početka jedan, stvoritelj i rukotvorac svega stvorenja, vidljivog i nevidljivog. Štujemo i Gospodina Isusa Krista, Sina Božjega. Proroci su Ga unaprijed najavili da će doći ljudskome rodu kao vjesnik spasenja. Štujemo i Duha
Svetoga, koji izlazi od Oca i Sina. Za ovu vjeru mučenici predadoše svoj život.

Ne sumnjajmo već pouzdano znajmo u tišini i molitvi predati svoj život Bogu, moliti za one koje nam Bog stavi na životni put i tiho u ovim burnim vremenima pripremati se za ono što dolazi.

Nitko tko ispravno živi vjeru neće iz pobožnosti pasti u bezbožnost. Bdijmo! Ako treba i mučeništvo podnijeti sad je vrijeme blizu da svoje duše pripremimo u molitvi. Ono će pribaviti spasenje i povjerenje pred strašnijim i općim sudom.

Nastojmo ne klanjati se lažnim političkim vođama ili crkvenim pastirima, već duše, koliko je god do nas, očuvajmo u miru i u predanju jedinoj istinitoj katoličkoj i apostolskoj vjeri i nauku. Ne čudimo se što nas svijet mrzi i što je toliko zlo i u krugovima Crkve upereno protiv istine i istinitog katoličkog nauka jer sve je to odavno Gospodin navijestio preko apostola. Isus je za nas položio svega sebe - položimo i mi, a to će se uračunati za nas i one koje treba izgraditi. Ako ti je teško moliti, ostavi se bloga i moli.

Apostol veli: "Nevolja rađa strpljivost, strpljivost prokušanost, a prokušanost nadu. Nada ne razočarava. Božja ljubav je po Duhu Svetom razlivena u srcima našim." "Sudionici u Kristovim patnjama, biti će sudionici utjehe. "

Ima li ljepšega nego kad zbog odanosti Bogu u Kristu lažov prikazuje istinite vjernike kao ponižene, a zapravo su pobjednici?

Nikog ne vrijeđajte već strpljivošću svojom još svjedočanstvo dajte!

Ne borimo se protiv krvi i tijela već protiv Vrhovništva, Vlasti, upravljača ovog mračnog svijeta koji je prodro i u sami vrh Crkve. Vaš mač neka bude molitva i istina. Došlo je vrijeme zebnje i nevolje, pitanja što će ostati od prave katoličke vjere. Ako Bog hoće, umrimo za svete zakone i vjeru naših otaca da bismo s njima vječno živjeli u kraljevstvu jedinog istinitog Kralja, Krista! Ne budimo nijemi psi ili šutljivi promatrači ili najamnici koji bježe od vuka.

"Sve mogu u Onome koji me jača", što ne možeš ti nositi nosi po Njemu koji je Svemoguć.

I u jednoj propovijedi svećenik je dao pojašnjenje zašto su apostoli govorili raznim jezicima...
U našem vremenu to više nije potrebno...
„Budući da je ljubav trebala sabrati Crkvu Božju po cijelom krugu zemaljskom, onda je mogao i jedan čovjek primivši Duha Svetoga govoriti svim jezicima, a sada kad je Crkva u Duhu Svetom sabrana, to jedinstvo Crkve govori svim jezicima. Prema tome, ako netko zapita koga od nas:“Kad si primio Duha Svetoga, zašto ne govoriš svim jezicima?“ ovaj mora odgovoriti:“Ja doista govorim svim jezicima, jer sam član Kristova tijela, tj.Crkve, koja govori svim jezicima. Što je onda Bog htio pokazati prisutnošću Duha Svetoga, ako ne to da će njegova crkva govoriti svim jezicima?“ S tim je dan navještaj da će se katolička crkva proširiti među sve narode i jezike. Kuća Božja je sazdana od živog kamenja u kojoj Domaćin rado boravi. I ne smije se dogoditi da ga uvrijedi rušenje te kuće tj. narušavanje jedinstva Crkve.“