ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

Događaj koji je potresao Italiju i Hrvatsku jer: "S Bogom se nije rugati", uči nas sveti Pavao


U talijanskom gradu Messini 1908. godine o Božiću rugali se bezvjerci u novinama Božanstvu Djetešca Isusa: "Ako si Bog, pošalji nam jedan potres." Katolici su nehajno šutjeli. Poslije par dana nagli, jaki potres u kojem je poginulo više od 82 tisuće ljudi u zoru srušio je grad. Bio je to najveći potres u povijesti Italije. OVDJE možete pogledati povijesni pregled velikih potresa koji su pogodili Italiju od početka 20. stoljeća. Sveti Pavao uči:" S Bogom se nije rugati".

Ovih sto zadnjih godina mnoge ohole glave okrenuše leđa Kristu. Većinom misle u sebi: Eh, nema tu šale! Ako kažemo da je Krist Bog, onda i mi visoki i mudri moramo vršiti deset zapovjedi Božjih i slušati Krista u Evanđelju, ali to mi nikako nećemo, zato treba da u svojim knjigama vičemo koliko nas grlo nosi. Ne, nikako, Krist je samo dobar i pametan čovjek, ali ne ujedno i Bog. A nije ni čudo, jer "tko zlo radi, mrzi na svijetlost" (Iv 3,20). 

Od kojih dvadeset godina sve se više čuje ta mudrost i kod nas, čak i po selima. Neki samozvani prosvjetitelji puka htjedoše nedavno da ostavimo i Krista i Božić i Uskrs, a da štujemo sunce i njih.

Javni teški grijesi protiv Božjeg veličanstva padaju na sav narod, ako se za njih ne da Bogu zadovoljština.

Ne može se kukavički samo stajati po strani, nego ili si za Krista ili protiv Njega. Kad god čujemo takve uvrede otpalih katolika, katolika koji rade protivno kršćanstvu recimo: Za uvrede nanesene Tvojem Božanstvu mi ćemo Te tješiti Gospodine!

Izvor: Glasnik Počasne straže Presvetog Srca Isusova br. 12.


Pogledajmo OVDJE fotografije i pročitajmo tekst nedavnog događaja u zagrebačkoj katedrali koji se dogodio samo nekoliko dana prije sramotne presude našim generalima u Haagu. Dragi katolici, ne smijemo okretati leđa i stajati mirno i praviti se kao da se to nas ne tiče, kao da niti ne smijemo znati što se događa već smo potrebni i pozvani dati zadovoljštinu da nas ne bi zadesilo kakvo gore zlo!