srijeda, 24. siječnja 2018.

Koji je naš odgovor na zločine našega naroda? Je li on zajedno s ovom mladosti Krist će pobijediti ili?


Znak slabe vjere je gledati teške grijehe i ostati nehajan. Još na početku  i zamrmljamo u sebi, ali vidjevši da tim nismo uklonili zla uglavnom slegnemo plećima misleći kako nema koristi ništa poduzimati budući je sve samo zloća. Umjesto da se pomolimo za naknadu grijeha, npr. psovke, pobačaja, umjetne oplodnje, bluda, mi još ogovaramo ili podupiremo grijeh šutnjom i nehajem u  ljubavi prema Gospodinu kojem pripada prva ljubav.

Možda mislimo: "Tko sam ja da sudim?"

Gospodin nas poziva u sv. Pismu kako trebamo udijeliti bratsku opomenu kad vidimo kako bližnji srlja u grijeh i mogućnost vječne propasti jer će inače krv biti tražena iz ruke onoga tko je prešutio i oglušio se na duhovna djela milosrđa kao npr. dvoumna savjetovati, grješnika ukoriti. Ukoliko to ne činimo zbog Ljubavi i spasenja te duše koja zamračeno juri u osobnu propast zajedno s njom ćemo snositi odgovornost za počinjeno zlo.

Sam Gospodin je rekao:" Idi i ne griješi više."

Potrebno je znati odvojiti grijeh od grješnika. Pozvani smo grijeh i zlo osuditi, a čovjeka ljubiti.
Ta reći barem jednu tihu molitvu ili prikazati svetu Misu za tu osobu ne bi smjelo biti teško, kad već nećemo činiti i veće pokore za taj grijeh i spasenje duša.

Eh, kad bi svaka psovka, bludni čin, svetogrdna Pričest, razna proklinjanja, pobačaji, eutanazija i sva zla djela bila naknađena jednim uzdahom, ne bi naš narod tištila tolika krivnja!

Koliko bismo ugodili Srcu Isusovom, kad bismo mu svaki dan prikazali ujutro, uz ostalo i naše svagdanje teškoće i s takvim ih mišlju kroz dan podnosili! Koliku bi vrijednost dobile pred Bogom! A gdje su drugi užasni grijesi! Koliko je javnih sablazni, što otimaju Kristu duše, pogrdno pljuju na Njegove zapovijedi! Koliko prikrivenih zločina! Bog nas uči kako poštovati život, ne ubij! Faraon je bacao djecu u vodu, Herod ih je klao, ali što je to prema zloći našeg tobože uglađenog doba, gdje se na tisuće malih života đavolski otimaju i nebu i zemlji! Kako nas zemlja ne proguta!

Gospodine, pokaži nam ognjeni ponor, prema kojem letimo ne bismo li se obratili.
Duše Sveti gani nam srce, da poželimo biti suradnici u Kristovoj pobjedi nad zlom svijeta!

Kao odgovor na te zločine, odgovaramo da će Krist pobijediti!

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald J. Trump, izdao je proglas za nerođene i proglasio 22. siječnja 2018., kao Nacionalni dan nepovredivosti ljudskih života. O svemu više pročitajte na dnevno.hr. Hoće li i naša općenita politička situacija krenuti naprijed u ovom području ili će se naši političari praviti kao da se djelo Trumpa i borba za nerođene njih ne tiče? Hoće li biti ravnodušni ili zagovarati život ne kao nešto samo humano već kao Božji dar? Život je slika Gospodina koji je rekao: "Ja sam Put, Istina i Život" i zato sotona toliko ne podnosi život jer ne podnosi Gospodina.
Pogledajte nedavni Hod za život u Washingtonu, siječanj 2018. Pro-life pokret je jak, mlad i raste. Možda će jednog dana i u našoj zemlji Gospa Guadalupska i Fatimska (zaštitnica nerođenih i obitelji) dobiti svoje mjesto, odmah nakon Gospodina, u Hodu za život!