utorak, 24. travnja 2018.

Pet knjiga koje dublje upućuju u sadašnju situaciju


Otkrivena tajna masona je bogato književno djelo autora Joséa Marie Caro y Rodrigueza, nadbiskupaSantiaga i kardinala Čilea.

José Maria je živio u vremenu u kojem masonerija još nije prodrla u Katoličku Crkvu. Ono što me dojmilo je da i sam nadbiskup i kardinal, sluga Božji, za kojega se vodi kauza za proglašenje blaženim u ovoj knjizi piše o tome kako bi svatko volio misliti da katolička udruženja, a osobito svećenici i redovnici, ne mogu potpasti pod masonski utjecaj ni kontrolu. No, nažalost i sam priznaje da to nije tako. Član lože Alta Vendita, savjetovao je masonima da prodru u Katolička društva i sjemeništa (o svemu više vidi str. 323) Preporučam pročitati ovu cijelu knjigu kao i knjigu Memoari jednog antiapostola SB-1025, rađenu po istinitom događaju.

Zašto su masoni skloni protestantizmu?

Objašnjene je, piše nadbiskup i kardinal, zapravo očito. Protestantizam je pobuna protiv autoriteta izričito sadržana u Bibliji, autoriteta što ga je u svojoj Crkvi uspostavio Isus Krist, te je, posredno i logično, masonstvo pobuna upravo protiv autoriteta našega Gospodina Isusa Krista. Upravo zato masoni izjavljuju da je protestantizam jednom svojom polovicom, zapravo masonstvo. Njemački časopis slobodnih zidara Latimia :"Protestantizam je napola slobodno zidarstvo". Upravo zato Eugène Sue kaže:"Najbolji način dekristanizacije Europe jest njezina protestantizacija": (o svemu više pročitati na str. 279)

Masonstvo je nedvojbeno, barem s moralnog i intelektualnog gledišta, povezano sa sotonizmom, budući da je riječ o udruženju koje sebe naziva bogom, odnosno, kao što se izrazio Giuseppe Mazzini, Ecclesia Sancta Dei (crkva božja), a masoni pod tim bogom podrazumijevaju Lucifera ili Sunce, početak materijalnog stvaranja svemira (u knjizi str. 266).

Čini se, piše nadbiskup i kardinal da je osnivaču Iluminata Adamu Weishauptu, uzor bio Abdulah-ibn-Majmun, Ismailit koji je osnovao batinijsku sektu sa sedam stupnjeva.

Jean Marie Prudhomme je iskreno priznao:"Naše temeljno načelo je nijekanje svake dogme, naša točka polaska je ništavilo, a naša metoda je stalno nijekanje. Ono će nas voditi uspostavi novih načela: u vjeri – ateizma, u politici – anarhije, u političkom gospodarstvu – nepostojanja vlasništva nad imovinom." (str 270 - 271)

Pape "masoni" – kao što je već napisano nadbiskup je živio u vremenu kad još nije bilo masona u Katoličkoj Crkvi znači niti jedan papa nije mogao biti mason. To da je papa mason je jedna od najprljavijih izmišljotina koje su se pojavile u slobodnom zidarstvu kako bi zaveli i obmanuli obične neuke katolike. Pape su osuđivali tu sektu od samog njezinog početka. Najčešće je oklevetan papa Pio IX. U knjizi se nalazi cijela priča koju je napisao u svom djelu Life of Pius IX , John Gilmary Shea i na taj načain opovrgnuo klevetu o papi. (u knjizi str. 68). Ne zaboravimo da je upravo papa Pio IX. osudio tu sektu više od dvadeset puta.

Kasnije papa Pio X. je naredio da svaki đakon prije ređenja, svaki profesor mora polagati Antimodernističku zakletvu upravo da bi zaštito Crkvu od masona. 1967. ta se zakletva ukida i otvoren je prostor masonima. O čemu više možete pročitati u knjizi Memoari jednog antiapostola SB-1025.

Na kraju možda će netko reći, ali masoni čine dobra djela? Nadbiskup i kardinal i tu nam ostavlja pisanu potvrdu da to nije točno:"Ne tvrdim da pod njihovim pokroviteljstvom nisu ostvarena i neka dobrotvorna ili, kako ih oni nazivaju, filantropska djela. Ponekad su to uistinu velika djela, no ona nisu potpomognuta novcem koji pripada Redu slobodnih zidara. Taj se novac prikuplja na zabavama, na igrama na sreću (komentar npr. loto, bingo i sl.) ili tombolama itd. Dobrotvornost kao upečatljivost njihova, uopće se ne vidi. (vidi više u knjizi str. 237-239)


Memoari jednog antiapostola, razotkriveni posredstvom medicinske sestre, gospođe Marie Carre, nisu tek još jedan pokušaj razotkrivanja urote protiv Katoličke crkve koje smo, u ovim danima, na osobit način već svi svjesni. Ovo nije tek studija – ovo je životna ispovijest komunističkoga agenta, otuđena čovjeka traumatična djetinjstva koji se javlja za posao tajnoga agenta Sovjetskoga saveza. Partija mu dodjeljuje položaj koji nije očekivao – posao ulaska u sjemenište i svećeničkog djelovanja. Komunisti su, naime, shvatili da je najbolji način slamanja katoličkoga otpora infiltracijom u samo tijelo Katoličke crkve te razvodnjavanjem, protestanizacijom i modernizacijom katoličanstva. Otvorenost kojom je ova ispovijed obilježena te autorova opsesivna mržnja prema Katoličkoj crkvi stvaraju stil koji novoga čitatelja može iznenaditi. Možda je baš ta sastavnica navela neke da posumnjaju u autentičnost ovoga spisa koji je gospođa Carre podijelila s javnošću. Ipak, taj stil nije jedinstven u povijesti protukatoličkih tajnih spisa i moglo bi ga se gledati kao svojevrsno svjedočanstvo zloduha na koje je Bog nagnao ovu bijednu dušu kako bi nam dao upozorenje. Nadalje, čak kada bi ovo djelo bilo tek fikcija, ono bi svakako bilo važan dokument vremena. Ovo je, naime, djelo prvi puta tiskano još 1972. (sama gospođa Carre je do njih došla znatno ranije, kasnih 60-ih) i nevjerojatno je da bi jedna francuska medicinska sestra još u to vrijeme mogla shvatiti dosege modernizma, indiferentizma, naturalizma i lažnoga ekumenizma kojima danas, nažalost, svjedočimo. Također, zanimljivo je da se ovo svjedočanstvo o komunističkoj infiltraciji u bogoslovije podudara sa svjedočanstvom Belle Dodd, obraćenice i nekadašnje visokopozicionirane komunističke službenice koja javno svjedoči da je osobno postavila oko 1200 ljudi u katolička sjemeništa. Prijevod ovih Memoara i njegovo izdavanje velik je, dakle, blagoslov za našu domovinu jer razotkriva destruktivnost modernističkih tendencija i njihove korijene u jednoj od najmračnijih ideologija koju je čovječanstvo ikada upoznalo.


Kako je nastala reformacija je izvrsno književno djelo autora Hilaire Belloca, najpoznatijeg i najutjecajnijeg katoličkog povjesničara 19.i 20. stoljeća. Kao povjesničar, uvelike je zaslužan za ispravljanje nekada gotovo sveopćeg whigovskog tumačenja britanske povijesti, koje je britansku veličinu pripisivalo anglo-saskom i protestantskom ozračju Velike Britanije.

Izvrstan detaljan prikaz odnosa kralja Henrika VIII. i pape, kao i razlog smaknuća Thomasa Moorea. Tko je bio Kalvin, a tko Luther i jesu li zaista toliko bitne Lutherove teze?

Odgovore pronađite u knjizi.

Zatim, veliki značaj je imalo pustošenje redovničkih imanja jer cilj Henrika VIII. je bio bogaćenje pljačkaša. Kako se sve odvijalo, koju su ulogu imali samostani u vjerskom životu i kako je narod to sve proživljavao, pročitajte u ovoj uistinu izvrsnoj knjizi. Preporučam!


Autor knjige pojašnjava što je hereza i koju povijesnu ulogu ima. Navodi pet hereza koji su glavni oblici napada na Katoličku crkvu. Kronološkim redom su:

Arijanski (sv.Atanazije koji se usprotivio, bio protjeran, a na kraju uzdignut na čast Oltara)
Islamski (za kojeg autor tvrdi da je i danas ljuti neprijatelj Crkve i da svakog trenutka može postati vrlo, vrlo moćan, gori neprijatelj od svih drugih neprijatelja Crkve. Autor detaljno pojašnjava zašto je Islam opasniji od svih hereza. U knjizi je zanimljivo prikazano pohod muslimana koji su pregazili sjevernu Afriku, Španjolsku i prodrli u Galiju. Muslimani osvajaju oružjem i potkupljivanjem. Autor navodi da postoji velika mogućnost da Islam uništi kršćansku civilizaciju, a što se već jednom u povijesti moglo dogoditi, da katolički Poljski kralj nije uništio muslimansku vojsku kod Beča. Muhamed i muslimani poriču utjelovljenje Krista. Za njih ne postoji sveto Trojstvo ni sakramenti. Zašto je Islam toliko snažniji od svih ostalih hereza? Odgovor potražite u ovoj vrlo zanimljivo napisanoj knjizi. Također u njoj se nalaze odgovori što se dogodilo sa Svetom zemljom. Papa Urban i križarski ratovi. Kako su muslimani novcem kupovali svoje sljedbenike? Sve prikazano kroz povijesne činjenice..)
Katarski
Protestantski
Jedan kojemu još (barem u vrijeme života autora koji je preminuo 1953.) još nije dano ime, ali radi lakšeg snalaženja u knjizi nazvat će ga autor knjige „modernim“

Bilo koja od ovih hereza da je doživjela potpun uspjeh značilo bi uništenje Katoličke crkve, njezina autoriteta i nauka među ljudima. Knjiga prati stadij po stadij svaku od 5 velikih hereza, zasebno, kako bi se razumjele povijesne činjenice i proniče u samu bit te pojave.

Rat protiv Isusa, književno je djelo autora Četvrte fatimske tajne, Tajne oca Pija, Dnevnik jednog oca u oluji, Antonia Soccia.

„Kršćani su kroz povijest neprestano trpjeli progone i pokolje raznih režima i ideologija. U posljednje vrijeme možemo dodati predrasude i animozitet zapadnjačkih elita....“

U ovoj knjizi koja je posvećena Asii Bibi i svim progonjenim kršćanima, Antonio Socci pobija laži i zavjere te ukazuje na razloge protukršćanske ideologije koje mnogi i danas kriju.

Tko je i zašto pokrenuo rat protiv Isusa koji traje dvije tisuće godina? Što se nalazi u pozadini mržnje prema kršćanstvu koja se u europskoj kulturi širi od osamnaestoga stoljeća? Što je s čudima Gospodina Isusa Krista koje racionalisti pokušavaju koristiti za napad protiv Isusa i Evanđelja?

Odgovore potražite u knjizi.

Ugodno čitanje!

Sve knjige možete prelistati OVDJE.  
Postoji ekskluzivna dozvola objavljivanja u knjižnici bloga.