srijeda, 13. lipnja 2018.

Posljednji razgovor sa sestrom Lucijom, fatimskom vidjelicom


U članku se nalaze manji odlomci iz razgovora sa sestrom Lucijom, koji je izazvao velike bure u javnosti te joj je zabranjeno više govoriti.

Pogibelj ustrajanja u grijehu

Sestra Lucija:"Moje poslanje nije pokazati svijetu materijalnu kaznu koja mu predstoji ako se na vrijeme ne obrati molitvi i pokori. Ne! Moje poslanje je podsjetiti svakoga od nas na pogibao da se izgube naše besmrtne duše ako ustrajemo u grijehu."

Hitnost obraćenja

"Ne bismo trebali čekati poziv Svetog Oca iz Rima koji poziva svijet da čini pokoru. Niti bismo trebali čekati sličan poziv svoga biskupa u vlastitoj biskupiji ili redovničkih zajednica. Ne! Naš Gospodin se već vrlo često služio ovim sredstvima, a svijet nije za to mario. Poradi toga je nužno da svatko od nas otpočne s duhovnom obnovom sebe samoga.
Svatko od nas ima dužnost spasiti ne samo sebe samoga, već i pomoći svim dušama koje Bog stavlja na naš put."
"Đavao čini sve da nas rastrese i učini sve što je u njegovoj moći kako bi nas udaljio od molitve.."


Završna bitka

"Đavao zameće odlučujuću bitku protiv Djevice. Odlučujuća bitka je konačni okršaj iz kojeg će jedna strana izaći kao pobjednik, a druga će biti poražena. Moramo odabrati na kojoj ćemo strani već sada biti, s Bogom ili s đavlom. Nema druge mogućnosti."
"Jedina sredstva (lijeka) protiv zla su sveta Krunica i pobožnost Bezgrješnom Srcu Marijinu. Ovo su dva moguća lijeka što znači neće biti drugih.

Najstrašniji grijeh
Koji je to najstrašniji grijeh?

"Bog nam nudi "s određenim strahom" posljednju mogućnost spasenja, pomoć Svoje Presvete Majke. Čini to "s određenim strahom", jer, ako i ovo posljednje sredstvo ne bude imalo uspjeha, nećemo se više moći nadati ni u kakvu vrstu oproštenju od Neba jer ćemo se okaljati onime što Evanđelje naziva grijehom protiv Duha Svetoga. Taj grijeh je otvoreno odbacivanje, posve svjesno i dobrovoljno, mogućnosti spasenja koje nam se nudi. Ne zaboravimo da je Isus Krist veoma dobar Sin i neće nam dopustiti vrijeđati i prezirati svoju presvetu Majku. Stoljetna povijest Crkve čuva svjedočanstva strašnih kazni dosuđenih onima koji su se usudili napasti čast Njegove Presvete Majke, pokazujući koliko je naš Gospodin Isus Krist uvijek branio čast svoje Majke."

Pokora, žrtva i sveta krunica

"Nema problema, koliko god bio težak, koji se ne može riješiti molitvom svete Krunice. Sa svetom krunicom ćemo se spasiti, posvetiti, utješit ćemo našeg Gospodina i postići ćemo spasenje mnogih duša. Gospu je potrebno držati prijestoljem milosti, dobrote i oproštenja nakon pokajanja. Siguran put za ulazak u raj..."


Jedna izjava vrlo poznatog i omiljenog sveca Alfonza Liguoria koja odgovora uz tekst:“Kada sotona želi sebe učiniti gospodarom duše, on ju nastoji prisiliti da napusti svoju odanost Mariji."