petak, 29. lipnja 2018.

„U pozadini migracije stoji plan zamjene europskih naroda“

Biskup Athanasius Schneider priznaje bez okolišanja: u pozadini masovnoga useljavanja stoji „odavno pripremljeni plan kojemu je cilj zamijeniti europske narode“

(Rim) U pozadini masovnoga useljavanja u Europu stoji plan kojemu je cilj zamjena europskih naroda. Rekao je to msgr.Atanasius Schneider, jedan od najistaknutijih biskupa Katoličke Crkve u srijedu u intervjuu za talijanski dnevnik Il Giornale. Posrijedi je „upravljani“ pokušaj da se kršćanstvo u Europi postavi u pitanje.
Biskup Scheider Nijemac je koji je rođen u Sovjetskome Savezu i poznaje dakle Sovjetski Savez i komunistički totalitarizam još iz vlastitoga iskustva. To ga razlikuje od drugih njemačkih biskupa i, dakako, pojašnjava zašto on sadržajno govori drugi jezik.

Biskup Schneider pomoćni je biskup Nadbiskupije Astana u Kazahstanu. Rođen je susjednoj Kirgiziji 1961. godine od roditelja koji su bili crnomorski Nijemci i koje su Sovjeti deportirali u Središnju Aziju. Kao njemački iseljenici članovi njegove obitelji dospjeli su 1973. godine u Baden-Würthemberg. Nakon studija i svećeničkoga ređenja doktorirao je u Rimu patristiku. Godine 2001. otišao je u ime svoga reda, Regularnih kanonika Svetoga Križa u Kazahstan. Godine 2006. papa Benedikt XVI. imenovao ga je pomoćnik biskupom biskupije Karaganda, a 2011. pomoćnim biskupom nadbiskupije Astana. Biskup Schneider uz svoj materinski njemački jezik govori tečno engleski, ruski, talijanski i portugalski, a također izvrsno poznaje latinski i grčki.

Europska unija jedna je vrsta Sovjetskoga Saveza“

Il Giornale: U tijeku je burna rasprava o temi useljavanja. Je li Europska unija ostavila Italiju na cjedilu? Crkva cijelo vrijeme našu zemlju poziva na 'promišljanje o humanosti'.

Biskup Schneider: Fenomen takozvanoga „useljavanja“ jest upravljani plan koji su već davno pripremili međunarodni moćnici kako bi izmijenili kršćanski i nacionalni identitet europskih naroda. Ove sile koriste ogromni, moralni potencijal Crkve i njezine strukture kako bi što djelotvornije ostvarili svoj protukršćanski i protueuropski cilj. U tu svrhu zlorabi se istinsko poimanje humanosti i čak i kršćanska zapovijed ljubavi prema bližnjemu.

Il Giornale: Što mislite o talijanskome ministru unutarnjih poslova Matteu Salviniju?

Biskup Schneider: Ne poznajem i ne pratim pozorno političku situaciju u Italiji te stoga ne mogu zauzeti stav. Ali ipak nekoliko riječi: ako vlada jedne europske zemlje pokušava naglašavati svoj suverenitet i svoj vlastiti povijesni, kulturni i kršćanski identitet usuprot totalitarizmu jedne vrste novoga Sovjetskoga Saveza koji se danas naziva Europskom unijom i koji ima očitu masonsku ideologiju, onda je to zacijelo za svaku pohvalu.

Tekst: Andreas Becker