ponedjeljak, 12. studenoga 2018.

Bezgrješno Srce će trijumfirati na očigled sviju


Gospe mila, pogledaj mlade, ljude u braku i stare gotovo je sve blud zavio u svoj plašt. Sotona napastuje one koji mu se čvrsti u vjeri ne odupru i strovaljuje ih u ponor pakla. Sve je više ljudi koji smatraju da žive u skladu s Bogom predajući se bludu i različitim nečistoćama tijela. U posljednje vrijeme sodoma i gomora, protu prirodno zlo i grijeh dostižu svoj vrhunac provlačeći se i kroz samu Crkvu. Odobrena riječju i djelom od strane mnogih svećenika, kardinala i biskupa riječima: „Tko sam ja da sudim?“,  i ne misleći pri tom da ne sude čovjeka već da trebaju zlo proglasiti zlim djelom ili grijehom! Pozvani smo za zlo reći da je zlo. Ne misle ni na žrtve koje stradavaju u vječnoj pogibelji pri tom njihovom lažnom milosrđu . Neki se čak usuđuju vrijeđati direktno u Boga i reći: „Bog ih je takvima stvorio.“ Zanimljivo! Prema tome Bog proturječi i u djelu stvaranja samome sebi. Grijehe protiv nečistoće tijela osuđuju i Božje zapovijedi, moralna teologija i Božja Riječ.

Zatim tu je i rodna ideologija. Tko s njom upravlja? Odgovor možete saznati OVDJE.


Pripremite se na ono najgore što slijedi i dobro se preispitajmo svi zajedno, svako za sebe, jesam li zaista učinio sve što sam mogao kako bih zaštitio svakog čovjeka i obitelj od zla koje slijedi? Ukoliko primijetiš da nisi, nemoj se žaliti, popravi svoje putove.


Stvorio si nas Gospodine kao tjelesna bića, na krštenju postali smo Tvoja djeca. Tijelo je hram Duha Svetoga, a što mi činimo? Čuvamo li svoje tijelo kao sveti hram?

Sotoni se ne možemo sami oduprijeti. Tko mu se može oduprijeti? Majka Marija je zgazila sotoni glavu. Zlo drhti pred Bezgrješnom i Njezino Srce će pobijediti! Ona nas zagovara  pred Bogom i bdije nad nama. Njoj se posveti! Bog je daleko moćniji od svakog zla. Ako se Bog ne zauzme za nas, svi ćemo u grijehu propasti. Potrebna je milost koja se dobiva u molitvi i iskrenom življenju s Bogom po Njegovim zapovijedima koje nam je ostavio kao putokaz u obrani protiv sotone.

Živimo u Bezgrješnom Srcu Marijinu i bdijmo nad sobom! Budimo hrabri, odvažni i odlučni s Majkom koračati za Isusom i suprotstaviti se svakom zlu. Ona nam je od početaka dana kao prva obrana u borbi protiv svakoga zla. Sotona dobro zna tko mu je zgazio glavu i zato na svaki način djeluje da Joj nanese štetu, ali ne može. Majka je pobjednica od samog početka i tako će biti uvijek i na kraju vremena. Kad sve nestane i budemo mislili da je kraj i s pravom katoličkom vjerom i predajom Njezino srce će trijumfirati na čast Trojedinog Boga, a sramotu i vječnu pobjedu nad sotonom i njegovim pomagačima.

Bdijmo i molimo svetu krunicu, ne popuštajmo napastima! Vratimo se raskajanog srca kao sveta Marija Magdalena ili sveti Augustin Spasitelju – izvoru čistoće!

Po Duhu živite pa nećete ugađati požudi tijela! Tijelo žudi protiv Duha, a Duh protiv tijela. Doista, to se jedno drugom protivi da ne činite što hoćete.

Plod je Duha: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Ako živimo po Duhu, po Duhu se i ravnajmo!

Plod tijela: bludnost, nečistoća, razvratnost, idolopklonstvo, vračanje, neprijateljstva, svađa, ljubomora, srdžba, spletkarenje, strančarenja, razdori, zavisti, pijančevanje, pijanke i tome slično. Koji takvo što čine, kraljevstva Božjega neće baštiniti.

Plodovi Duha služe nam za bolje razlikovanje od kojeg duha nam što dolazi u danom trenutku. Koji su Kristovi, razapeše tijelo sa strastima i požudama. Ne žive više oni već u njima živi Krist! (Gal 6)

Molitva Majci
Ti si se udostojala ukazati u Fatimi
Da preko nevine djece opomeneš ljude
Neka se ostave grijeha
Ako žele izbjeći nevolje na zemlji,
A paklenim mukama na drugome svijetu:
Molimo Te, pomozi nam da prestanemo
Vrijeđati Tvojega Sina;
Pobožnim moljenjem svete krunice
Da izmolimo obraćenje grješnika,
A djelima pokore da pružimo zadovoljštinu
Tvojemu Bezgrješnom Srcu
Koje neka bude naše utočište.
U životu i naš put u nebo. Amen.
(pjesma iz molitvenika)

Blažena (sveta) Jacinta: „Više duša idu u pakao radi grijeha tijela nego bilo kojeg drugog razloga.“
Majko prečista, moli za nas!



Sveti Alfonz Liguori: “Kada sotona želi sebe učiniti gospodarom duše,
on ju nastoji prisiliti da napusti svoju odanost Mariji.“



Sveti Ivan Bosco „Budimo jedno u srcu i mislima u ljubavi prema Mariji, pomoć kršćanima i spasimo duše."