ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Istinito i lažno milosrđe

Nadbiskup Fulton J. Sheen: „Za spas duše potrebno je biti svet: Bog ne upotrebljava prljave alate.“

Čitajući članak o pravom milosrđu došla mi je misao podijeliti to sa svima vama koje zanima što je istinsko milosrđe. Članak možete pročitati OVDJE.

Božja Riječ nas uči: "Ako se bezbožnik odvrati od svih grijeha što ih počini, i bude čuvao sve moje naredbe , i vršio zakon i pravdu, živjet će i neće umrijeti. Sva njegova nedjela što ih počini biti će zaboravljena: zbog pravednosti što je čini, živjet će..." (Ez 18.21)

"Bog ne želi bezbožnikovu smrt, nego da se bezbožnik odvrati od svoga lošeg puta i živi." (Ez 33,11)

To podrazumijeva pokajanje i obraćenje, novi život u Gospodinu. Potvrđuje riječima: "Ako se ne obratite, svi ćete tako propasti."(Lk 13,5) "Pokajte se i obratite da se izbrišu grijesi vaši." (Dj 3,19)

Božja Riječ je jasna: "Obratite se!" (Mt 3,2), „Idi i od sada ne griješi više!“ (Iv 8,11). 

Koliko nam puta i Gospa upućuje poziv na obraćenje, molitvu i pokoru? Tko to sluša?


Sestra Lucija: „Blažena Djevica je vrlo tužna jer nitko ne obraća pažnju na njezine poruke, ni dobri ni loši.“ Istina o fatimskoj tajni bez mitova, intervju sestre Lucije, 26. prosinac, 1957.


Papa sveti Pio X.: „Dok je Isus bio dobar prema grješnicima.., On nije poštivao njihove lažne ideje... On ih je sve volio, ali ih je učio da bi ih obratio i spasio.“


Kardinal Arinze:„Mi ne možemo unaprijediti ono što je Krist rekao. Ne možemo biti mudriji od Njega, ili reći da postoji okolnost koju On nije predvidio. Mi ne možemo biti milosrdniji od Krista.“

Novo lažno milosrđe bez pokore, žrtve i kajanja, bez promjene života nije milosrđe koje otvara vrata raja već nas strovaljuje u ponor pakla!


Potrebna je molitva i pokora da bi se dogodilo ono divno za svakoga, kako nam govori i sveti Patrik: “Bog je prosvijetlio moje nevjerničko srce, tako da se ja sjetim svojih grijeha.“

Gospodin nam daje ponudu, biraj život ili smrt! Na svakome od nas je odluka izbora!

Daj nam Bože svima da uvidimo i pokajemo za svaki svoj i najmanji grijeh, iskreno ga priznamo u sakramentu svete ispovijedi i život posve živimo u Gospodinu kako bismo prispjeli u blagoslovljenu vječnost umjesto u oganj pakleni!