četvrtak, 27. prosinca 2018.

Na bijegu među razbojnicima (prema viđenju bl. Katarine Emmerick)


Viđenje bijega svete Obitelji u Egipat, govori o tome, kako su jedne večeri svetu Obitelj opkolili vrlo surovi razbojnici. Pogled na Malog Isusa tako je dirnuo u srce razbojničkog poglavice, te je naredio drugovima, da ne učine ništa nažao svetim osobama.

Razbojnik je svetu Obitelj poveo preko vrlo strmog puta i doveo u svoju kolibu u kojoj je razbojnikova žena nahranila Djevicu Mariju. Tu su dobili svu potrebnu pomoć i prenoćište.
Domaćin razbojnik je šapnuo ženi:" Ovo hebrejsko dijete nije obično dijete, ovo je jedno sveto dijete; daj zamoli mu majku, da nam dadne tu vodu u kojoj je oprala svoje dijete. Možda će pomoći našem gubavom sinčiću, ako ga u njoj okupamo."

Čim se žena približila Blaženoj Djevici Mariji, odmah joj Djevica reče i prije nego li je žena počela govoriti – neka samo umoči u tu vodu svoga gubavog sina. Tada žena iznese svoga gubavog sinčića.
Bile su mu tri godine. Grozno je izgledao od gube. Ali, jedva što je bio umočen u vodu, odmah gubave rane otpadoše. Dijete postade čisto i zdravo. Veselje jeknu njezinom kućom.

Rano ujutro otputovaše sveti bjegunci, hranom opskrbljeni. Kada su se razbojnici vidljivo i dirljivo opraštali od svete Obitelji, reče poglavica – otac ozdravljenog djeteta:"Sjetite se nas, kamo god dođete."

"Iza tih riječi naglo mi sinu pred očima slika razapinjanja. Zatim sam čula desnoga razbojnika, gdje govori Isusu:"Sjeti se mene, kada dođeš u svoje kraljevstvo". "Tada sam saznala, da je to ono ozdravljeno dijete." Bl. Katarina Emmerick

Glasnik Srca Isusova, 1935.