četvrtak, 10. siječnja 2019.

Biskup Strickland: Primajte Pričest na jezik klečeći


Biskup Joseph Strickland iz Tylera (Texas) nastavlja pokazivati svoju odvažnost i predanost istini i Tradiciji.

Kao što se čitatelji možda sjećaju, u kolovozu je biskup Strickland bio jedan od prvih koji su se javno osvrnuli na pismo nadbiskupa Carla Maria Viganoa koje je podrobno govorilo o skandalu kardinala Theodora McCarricka i zataškavanju. U pismu vjernicima svoje biskupije, biskup Strickland je napisao:

„Neka bude jasno da su to još navodi, ali, kao vaš pastir, smatram ih vjerodostojnima. Koristeći ovo načelo, odgovor mora biti temeljita istraga, slična onima koje se vode svaki put kad se navodi smatraju vjerodostojnima.“

Također je velika novost bila kada je prošloga mjeseca na susretima Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država javno prozvao svećenstvo koje promovira pro-homoseksualnu agendu ljevice, uključujući i svoju braću biskupe.


Iako o. Jamesa Martina, S.J. nije poimence spomenuo, mnogi pretpostavljaju da je biskup Strickland upućivao na problematičnoga svećenika.

Sada biskup Strickland na Twitteru potiče svoje stado da Pričest primaju na tradicionalni način. U objavi u subotu, 15. prosinca, biskup Strickland je napisao:

„Načini da primimo Našega Gospodina kao Kralja Svemira… Čitajte i promišljajte o nedjeljnim odjelcima Evanđelja, isplanirajte čitav vikend usredotočen oko primanja svoga Kralja, nosite najbolju odjeću, provodite vrijeme u tišini, kleknite da ga primite, primite ga na jezik, poslije Mise mu prikažite tiho vrijeme zahvale.“

Poticajno je vidjeti tako odvažno i nedvosmisleno učenje kakvo biskup Strickland pruža. U dobu brojnih svjetovno-političkih agendi, koje promiče daleko previše prelata, uključujući one u Rimu, osvježavajuće je vidjeti pastira čija je jedina agenda prava svrha Crkve i tradicionalno poslanje: spasenje duša.

Molite za Njegovu Ekscelenciju. U ove dane ovako otvoreno pravovjerje, jasno učenje i očita ljubav za vjernike mogu učiniti čovjeka obilježenim.