nedjelja, 16. travnja 2017.

Uskrs – ispunjenje proroštva

              
                                  Slika iz Vatikanskog muzeja – Gospodinovo uskrsnuće
 
U velikoj drami ljudskog roda nastaje obrat. Kad su neprijatelji mislili da mogu biti mirni, da je ubijen onaj koji im je najviše smetao, Ljubav pobjeđuje.


U borbi svjetla i tame, dobra i zla, raja i pakla pobjeda sotone i pakla je unaprijed bila izgubljena. Nevini Jaganjac prolivši svoju krv zaslužio nam je život. Ljubav koja se predaje i ne uzvraća udarce pobjeđuje. Tako se ispunilo ono što je bio prorekao.

Uskrs je najveća kršćanska svetkovina. Slavimo ju ne jedan ili osam dana, kao druge svetkovine već 50 dana do Duhova i svake nedjelje preko godine. Veliko Otajstvo slavimo svaki dan.

Oživimo vjeru ukoliko živimo u Kristovom duhu ovdje na zemlji da ćemo s Njime uskrsnuti i vječno živjeti. Pri tom ne zaboravimo da put slave uskrsnuća ide preko Kalvarije. Nema slave bez trpljenja. Nema Uskrsa bez Velikog Petka. Samo će se onaj veseliti s Gospodinom u slavi vječnog Uskrsa, tko je s Njim križ nosio.

Sa željom da svjetlo Kristovog uskrsnuća obasja sve staze našeg života, a posebno kad smo u kušnji da u nama zavlada duh mira i dobrote te da Kristov put bude naš put, Kristov život naš život želi Vama i Vašim najdražima uredništvo bloga On treba kraljevati.

Ljubav...
napuštena, izdana, osuđena, bičevana,
okrunjena, razapeta, probodena, pokopana...
Isus je Ljubav jedina i najveća.
Ljubav nikad ne umire. Ona jedino živi.
Isus je uskrsnuo! Radujmo se!