utorak, 20. veljače 2018.

U čemu je tajna svetosti sv. Franje i Jacinte iz Fatime?


Sestra Lucija:"Presveta Djevica je puno puta rekla meni i mojim rođacima, Franji i Jacinti kako će mnoge nacije nestati s lica zemlje. Rekla nam je kako će Rusija biti oruđem koje je Nebo odabralo za kažnjavanje cijelog svijeta ako prije ne postignemo obraćenje tog jadnog naroda.

Ono što osobito vrijeđa Bezgrješno Srce Marijino i Srce Isusovo je pad duša redovnika i svećenika. Đavo zna da su preko svakog redovnika i svećenika koji zaniječe svoj sveti poziv mnoge duše povučene u pakao.... Stoga on žudi zavladati posvećenim dušama, iskvariti ih kako bi uspavao duše vjernika i doveo ih u najgore okorjele grijehe. Služi se svakom vrstom lukavštine kako bi duše odgodile ulazak u redovnički život. U zamjenu im nudi sve zemaljske (komentar: pobožni đavo i duhovne užitke) kako bi ih odvukao od potpunog posvećenja Bogu.

Moji rođaci Franjo i Jacinta, žrtvovali su se jer je, u svim ukazanjima, Presveta Djevica izgledala veoma tužno. Nikada nam se nije nasmiješila. Tuga i tjeskoba koju smo osjetili u Njoj prodirala je u naše duše. Bila je izazvana uvredama Boga i kaznama koje prijete krivcima. I tako mi, djeca, nismo znali što činiti, nego tražiti razne načine molitve i žrtve."


Poslanje sestre Lucije, kako i sama govori je prvenstveno bilo podsjetiti svakoga od nas na vječnu pogibao i gubitak naših besmrtnih duša ukoliko ustrajemo u grijehu. Tajna svetosti Franje i Jacinte je u molitvi i žrtvi. Jesmo li spremni barem u korizmi odreći se svih suvišnih riječi, nedostojnih djela i više se posvetiti Bogu, molitvi i služenju? Jesmo li spremni svoj život prikazati Gospodinu po zagovoru Majke Marije i svetaca u naknadu za sve uvrede i žrtve koje se nanose Gospodinu?


Pročitajte i izvorni tekst Poznati intervju oca Fuentesa


Kćeri Srca Isusova svaki 13. u mjesecu obilježavaju na posebno svečan način i iz toga razloga sam odlučila jednu fotografiju podijeliti s Vama, ručni rad