subota, 13. svibnja 2017.

Kratki posjet Fatimi kroz video i fotografije





Dragi naši čitatelji, želimo s vama podijeliti nekoliko fotografija i prisjetiti se našeg hodočašća u Fatimu. Tad niti slutili nismo da bi se to moglo negdje objaviti i iz tog razloga nemamo puno fotografija. Kako je ovo zaista velika obljetnica smatramo korisnim podijeliti naše uspomene s vama. Za sve vas rado molimo zagovor  Gospe.


                                                    Bazilika - svetište u Fatimi
                                                                Kalvarija - kapelica

Mjesto na kojem se Gospa objavila 19.08. 1917. Gospa je jasno poručila: "Molite, mnogo molite i žrtvujte se za grješnike. Znajte, mnoge duše odlaze u pakao, jer se za njih nitko ne žrtvuje i ne moli."
                                       Spomenik  trima pastirićima Franji, Jacinti i Luciji


Molitvu za ovu prigodu smo uzeli iz Priručnika za laike udruge Duša - Žrtve Kćeri Srca Isusova iz Lasinje (Gospu Fatimsku ovaj red iznimno štuje i svojim jedno mjesečnim procesijama kao svojoj glavnoj zaštitnici... Red je strogo kontemplativan i stoga nemamo fotografiju za prikazati)

Molitva Gospi

O Marijo, Ti si iza Isusa prvo naše utočište i naša jedina nada u ovo strašno doba. Ti nam možeš pomoći, o Marijo, jer Tvoja moć nad Srcem Sina Tvojega nema granica. On ne odbija ni jednu Tvoju molbu! Ti nam hoćeš pomoći, jer si naša Majka, pa imaj samilosti s bijednom svojom djecom. Jer nam hoćeš i možeš pomoći, pohiti da nas spasiš. Okreni k nama milosrdno Srce svoje i čuj usrdnu prošnju našu: odvrati od nas pravedni gnjev Božji, koji zaslužujemo svojim grijesima. Pogledaj nas, nebeska Majko, skupa s Isusom, i bit ćemo spašeni! 

( + D.J. kardinal Mercier, nadbiskup Malinesa 8.11.1911.)