ponedjeljak, 13. ožujka 2017.

Fatima i Treća tajna: svjedok potvrđuje Dollingerovu izjavu – „Ne mogu sebi objasniti demanti iz Rima“

    „Fatima i Treća tajna: „Dollinger mi je već u jesen 2000. godine ispričao što mu je kardinal Ratzinger rekao: Treća tajna nije u cijelosti objavljena“.


Dana 26. lipnja 2000. godine u Vatikanu je održana tiskovna konferencija. Pred novinare izišli su pročelnik Kongregacije za nauk vjere, kardinal Joseph Ratzinger i tajnik ove Kongregacije, kurijalni nadbiskup Tarcisio Bertone SDB. Po nalogu pape Ivana Pavla trebali su objaviti takozvanu Treću tajnu, bolje rečeno treći dio „Fatimske tajne“, i to „doslovno“. Moralni teolog Ingo Dolinger rekao je 2016. godine, pozivajući se na Benedikta XVI. da tada nije objavljena cijela Treća tajna. Došlo je do neočekivanog događaja. Rim je oštro demantirao.


Novi svjedok Gottfried Kiniger: „Dollinger mi je to već u jesen 2000. godine tako ispričao“
Sada se pojavio još jedan svjedok koji potvrđuje Dollingerovu izjavu. On ne može posvjedočiti razgovor između Dollingera i kardinala Ratzingera, ali može Dollingerov opis o tome, i to već 2000. godine.


        
                                   Gottfried Kiniger sa svojom suprugom (2009.)


Gottfried Kiniger klobučar je u malenome tirolskom planinskom selu Sillian u Austriji. To je obrt koji se već generacijama njeguje u obitelji i koji je 1955. godine preuzeo nakon smrti svojega oca i koji perfektno poznaje. Kiniger nije nepoznata osoba u svojem zavičaju. Monarhist koji je vjeran caru i nekadašnji regionalni predsjednik paneuropskoga pokreta „za prestolonasljednika Otta“ (von Habsburga) bio je spreman, kada je god bilo potrebno, na prvoj crti bojišnice braniti katoličku vjeru i Crkvu, nekada i od njezinih vlastitih predstavnika. S Martinom Humerom borio se protiv bogohulnih filmova, kazališnih predstava i umjetnosti te protiv preplavljivanja zemlje i iskvarivanja naroda pornografijom. Na izborima u svojemu Istočnom Tirolu mogao je pokrenuti do 15% glasova. Godine 2009. proslavio je sa svojom suprugom zlatni pir. U međuvremenu, kako se bliži 90. godini, borbeni se katolik smirio. S prelatom Dollingerom susreo se prvi put u devedesetima u Salzburgu. To je preraslo u prijateljstvo. „Svake godine barem smo se dva puta susretali“, rekao je Kiniger. Otkada Dollinger živi u Wigratzbadu, susretali su se uglavnom ondje. Tek u posljednjim godinama to zbog starosti nije više bilo moguće.

                                                                          Klobučar


Dva protokola razgovora s Kinigerom stoje pred nama. Prvi razgovor održan je 21. prosinca 2016., a drugi, s audiozapisom, 17. siječnja. Tijekom prvog posjeta u razgovoru je slučajno dotaknuto izvješće Hicksonove koje Kiniger koji se ne služi internetom nije poznavao. Kod opisa rimskog demantija Kiniger se uzrujao. Da je Benedikt XVI. dao takvu izjavu, on to sebi nije mogao objasniti jer ono što je prenijela Maike Hickson, to mu je Dollinger rekao „već 2000. godine“. Zbog tog razloga održan je drugi razgovor tijekom kojega je snimljen Kinigerov opis. Izjasnio se da je spreman iznijeti ono što zna i pristao je da se to može i objaviti.

Ne znam više točan nadnevak“, rekao je Kiniger, „ali bilo je to još 2000. godine., to sam siguran. Još vidim tiskovnu konferenciju u Rimu kako ju je onda prenijela televizija. Na jesen sam kao i obično posjetio Dollingera s kojim sam već godinama sprijateljen. Tom prigodom mi je ispričao, kratko nakon tiskovne konferencije, da se susreo s kardinalom Ratzingerom, ondašnjim pročelnikom Kongregacije za nauk vjere. On je tada s njim čak i koncelebrirao, a to je nešto što Dollinger normalno ne čini, ali ga je Ratzinger na to pozvao. Nakon celebracije Dollinger je počeo razgovor s kardinalom o Fatimi i Trećoj tajni. Ratzinger mu je rekao: 'Što smo objavili, nije cijela tajna.' U sakristiji su bili i drugi svećenici, od kojih neki visoko u hijerarhiji kojima se kardinal između toga morao posvetiti. Potom se vratio Dollingeru i rekao mu: 'Tako nam je naloženo'. Ovu je rečenicu Dollinger ponovio. 'Tako nam je naloženo.' On je te riječi protumačio u smislu da je to Ivan Pavao II. tako želio i naredio. Na susretu kada mi je to Dollinger ispričao bile su nazočne i druge osobe, među njima i moji pratitelji.

Ovu je epizodu Dollinger više puta ponovio na našim susretima u godinama koje su slijedile. I tada su bile uglavnom nazočne druge osobe. To nije bila tajna, nešto što bi on tajio. Tako mu je kardinal rekao i tako je on i drugima govorio. Ponekad su sjedili za stolom svećenici i bogoslovi iz Bogoslovije Bratstva sv.Petra u Wigratzbadu. Ne poznajem njihova imena. U svakom slučaju, tijekom godina ovaj su opis čule brojne osobe. Ja osobno mogu posvjedočiti opis od jeseni 2000.godine. kada mi je to Dollinger prvi put rekao. I mogu posvjedočiti da mi je to isto tako tijekom godina još više puta ispričao. Za mene nema sumnje da je prof.Dollinger u kojega imam potpuno povjerenje stvar prenio posvema sukladno istini. Koji bi razlog imao da izmisli takav razgovor i takav sadržaj tako kratko nakon ondašnje tiskovne konferencije i potom ga još slobodno i otvoreno ispriča svakome tko ga je htio čuti. Da Benedikt nakon 16. godina najedanput poriče, to nikako ne mogu razumjeti. To mi se, štoviše, čini nevjerodostojnim. Zašto Rim to čini, ja to ne znam. Ja to sebi ne mogu objasniti. Čini se da bi se željelo staviti poklopac na Fatimu i time zaključiti stvar. Ali to ne ide. No ja ne znam zašto je Rim to tako učinio.“

Izvor:http://www.katholisches.info/2017/03/fatima-und-das-dritte-geheimnis-zeuge-bestaetigt-dollinger-ich-kann-mir-das-dementi-roms-nicht-erklaeren/