petak, 1. rujna 2017.

Blažena Gospa Fatimska


Veliko znamenje

Lako je zamisliti da su se, nakon što se vijest o događaju u Fatimi počela širiti po drugim gradovima i selima u Portugalu, a zatim se pročula i po drugim europskim zemljama, našli mnogi koji su odbijali povjerovati da se Djevica Marija javila svijetu u tako zabačenom mjestu poput Fatime. U rujnu 1917. Blažena Djevica je rekla: “U listopadu ću izvršiti takvo čudo da će svi povjerovati.”

Ples Sunca

Unatoč kiši i blatu, sve su ceste prema Fatimi bile zakrčene u danima prije 13. listopada. Svatko je htio vidjeti Blaženu Djevicu. Kratko prije podneva Blažena je Djevica došla posljednji put. S prepunim srcem djeca su slušala njezinu posljednju vijest: „Oni moraju popraviti svoj život i molit oprost za svoje grijehe. Ne vrijeđajte više Gospodina Boga, On je već previše uvrijeđen.”

Nakon toga dogodilo se veliko čudo Sunca, kada je ono postalo krvavo crvene boje, počelo je plesati po nebu i čak se počelo spuštati s neba nad glavama začuđenog i uplašenog mnoštva od 70 tisuća ljudi. Svi su pomislili da je došao smak svijeta. Svi su vikali i plakali: “Blažena Djevice, ne uzimaj nas s našim grijesima!” Kad se Sunce napokon vratilo na svoje mjesto, svi su znali da su nebesa sišla na zemlju. Obraćali su se djeci s jednim jedinim pitanjem: “Što Blažena Djevica želi da činimo?”


1916. Anđeo je rekao:

“Što radite? Molite, molite mnogo! Srce Isusovo i Srce Marijino žele vam iskazati svoje milosrđe. Stalno prikazujte Svemogućem molitve i žrtve. Moj Bože, vjerujem u Te, klanjam Ti se, ufam se u Te i ljubim Te! Molim Te, oprosti onima koji ne vjeruju u Te, ne klanjaju Ti se, ne ufaju se u Te i ne ljube Te.Presveto Trojstvo, Oče, Sine i Duše Sveti, duboko Ti se klanjam i prinosim Ti predragocjeno Tijelo i Krv, Dušu i Božanstvo Gospodina našega Isusa Krista prisutnog u svim Svetohraništima svijeta kao zadovoljštinu za sve uvrede, svetogrđa i nemar kojima je On vrijeđan. Po neizmjernim zaslugama Presvetog Srca Isusova i po zagovoru Bezgrešnog Srca Marijina, molim te za obraćenje jadnih grješnika.”