četvrtak, 5. listopada 2017.

SRCE ISUSOVO–NOVA STRANICA na internetu u čast Srca Isusova i drugi bogati sadržaj


"Neka sve u nama i oko nas, djela našeg života, osjećaji naših srdaca, naša trpljenja, naše žrtve i naša smrt, proglašava vlast i pjeva slavu klanjanja dostojnog Srca Isusova, Učitelja i Kralja svih naših srdaca. Ujedinjeni u Srcu Isusovom učimo i crpimo iz njega sve više i više bezgraničnu pobožnost prema Božjoj stvari i stvari Crkve"

Blažena Majka Marija od Isusa Deluil-Martiny, herojska utemeljiteljica Reda Kćeri Srca Isusova

Preporučamo Glasilo Počasne Straže kojega možete preuzeti OVDJE . Pratiti ga možete preko interneta na navedenoj adresi koju možete pronaći i na kraju posta ili putem pošte. Ovdje možete saznati što je to Počasna straža Srca Isusova, zašto izabrati sat i ustroj straže i što je to Sat milosrđa. Također tu se nalazi pristupnica Počasne straže, svjedočanstvo, galerija i fotografije časnih sestara Kćeri Srca Isusova u kojem je porast zvanja. Suočeni s velikim padom zvanja u (gotovo) svim redovima nedavno smo pisali  o čudu Božje ljubavi. Tad smo između ostaloga naveli da je 23 sestre u samostanu, a sad ih je već 25. Samostan je sagrađen za 25, a još im nove djevojke pristižu u želji i čežnji služiti Kristu Kralju na korist duša upravo kroz ovu zajednicu u kojoj se uistinu osjeti istinska oaza Kristove ljubavi, mira i tišine. Biti će vjerojatno gužve, ali neka Bog blagoslovi sestre i čuva ih u ovom samostanu gdje ih zasigurno želi! Kako smo već naveli u ovom Redu je pregršt tradicionalnih elementa no sustav je takav i ne dopušta još slavljenje tradicionalne mise iako smo duboko uvjereni da bi ju sestre rado imale u svom samostanu. Promatrajući cijelu situaciju vjerujemo kada biskupi i svećenici dođu kod njih i vide njihovu diskreciju, poniznost, samozatajnost i pobožnost da su duboko dirnuti.

Dobro došli ste svi, bilo kao laici vjernici ili moguće buduće duhovno zvanje!

S časnim sestrama se možete povezati i na ovaj način, preko glasila, jer će Vas sigurno pratiti u svojim molitvama kako bi dobili pomoći i duhovne snage od Gospodina. Također preporučamo Pisma i Misli (knjigu možete preuzeti i u knjižnici bloga) utemeljiteljice reda Kćeri srca Isusova!  Kod Kćeri Srca Isusova možete obući i škapular Smrtne muke Srca Isusova i sućutnog Srca Marijina koji je zaštita protiv duha raskola i krivovjerja, koja će u posljednjim vremenima činiti razdore u Crkvi. Škapular je moćna zaštita protiv zlih sila pakla. Odobren je Dekretom 4. travnja 1900. Također se možete poslužiti molitvama, pjesmama koje se tu nalaze ili ukratko pročitati životopis bl.Marije od Isusa, utemeljiteljice Sestara Kćeri Srca Isusova čiji je život završio mučeničkom smrću za kraljevstvo Isusa Krista. Pogođena je hicem iz revolvera samostanskog vrtlara, anarhiste. 22. listopada 1989. Ivan Pavao II je proglasio Mariju od Isusa blaženom. Prilikom njezinih posmrtnih ostataka ustanovljeno je da je njezino tijelo "očuvano".