četvrtak, 13. srpnja 2017.

Treće Gospino ukazanje u Fatimi 13. srpnja 1917. godine: viđenje pakla, najava II. svjetskog rata i posveta Rusije Bezgrješnom Srcu


Viđenje pakla:  more vatre

Tri do četiri tisuće ljudi stiglo je 13. srpnja na mjesto ukazanja. Majka Božja došla je treći put i rekla preko vidioca:
- Želim da trinaestog idućeg mjeseca dođete ponovno ovamo i nastavite svaki dan moliti Krunicu u čast drage Naše Gospe od Krunice da se postigne mir u svijetu i svršetak rata, jer jedino Ona može to postići.
- Smijem li Vas zamoliti da nam kažete tko ste Vi i da učinite čudo, kako bi svi povjerovali da nam se Vi ukazujete.
- Dolazite i nadalje svaki mjesec ovamo. U listopadu reći ću vam tko sam i što želim, te ću učiniti čudo da svi povjeruju.
Tada je nastavila:

- Žrtvujte se za grješnike i recite često, osobito kad prikazujete žrtvu: 'Isuse, ovo je Tebi za ljubav, za obraćenje grješnika i kao naknada za uvrede Bezgrješnom Srcu Marijinom.' Pri ovim zadnjim riječima  Majka Božja je ponovno rastvorila ruke. Kao da je zraka prodrla zemlju. Ugledali smo kao neko more vatre i u to more uronjene đavle i duše kao da su prozirne i crne bakrenaste, užarene ljudske spodobe, koje su u toj vatri plivale, a plamenovi su ih bacali u vis, padali su na sve strane poput iskra iz ogromna požara uz viku i jauk boli i zdvojnosti.

Nakon viđenja pakla rekla je draga Naša Gospa puna dobrote, a istovremeno i tuge:

Vidjeli ste pakao kamo dolaze duše siromašnih grješnika. Da ih spasi, Bog  želi uspostaviti u svijetu pobožnost mojem Bezgrješnom Srcu. Bude li se provodilo to što vam govorim, spasit će se mnoge duše i nastat će mir. Rat ide kraju, ali ne prestane li se vrijeđati Boga, započet će pod  vladavinom  Pija XI. drugi još gori rat. Kada budete jedne noći ugledali od Boga dano nepoznato svjetlo, onda znajte, da će ga On zbog njegovih zlodjela kazniti ratom, progonima Crkve i Svetog Oca.

Da to spriječim doći ću tražiti posvetu Rusije mom Bezgrješnom Srcu s naknadnom Pričesti na prve subote u mjesecu. Budu li moji zahtjevi izvršeni, obratit će se Rusija i bit će mir. Ako ne odgovore, tada će Rusija svoje zablude širiti svijetom, izazivati ratove i progone širom svijeta. Mnogi će podnijeti mučeništvo, Sveti Otac će mnogo trpjeti. Uništeni će biti neki narodi. Ali na kraju će moje Bezgrješno Srce pobijediti. Sveti Otac će mi posvetiti Rusiju, koja će se obratiti i na kraju svijetu će biti darovan mir. Portugal će sačuvati cjelovitu vjeru. O tome ne govorite nikome ništa. Franji možete reći.

Kad molite Krunicu ponovite nakon svakog otajstva: O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe, očuvaj nas od paklenog ognja, dovedi u Raj sve duše, osobito one kojima je najpotrebnije Tvoje milosrđe.