ponedjeljak, 13. veljače 2017.

Zabrinjavajuće vijesti iz Rima: je su li sve samo glasine?! Hoće li se dirati i u svetu liturgiju?Korekcija“ Pape navodno se već dogodila. Ako Papa odbije odgovoriti na dubia, korekcija će biti javna.
Izvor: https://gloria.tv/article/uX6M1bbBe76N2vzQGuqbPXyR9
 


Izvor: https://twitter.com/ProtectthePope
 


Kardinal Müller navodno je stavio na raspolaganje svoju službu pročelnika Kongregacija za nauk vjere, kardinal Burke otkazuje sve termine.
Izvor: https://gloria.tv/article/SGyjWs3cAbrh6YT726u2yDWp1
 
                     Velika zabrinutost kod mnogih: hoće li se dirati u svetu liturgiju?


Vatikanist Nick Donnelly na twitteru spominje glasove iz „svetih zidina“, što prenosi i blog Vox Cantoris, prema kojima je kardinal Müller dao ostavku i da se već privatno dogodila „bratska opomena“ jer je izostao Papin odgovor na dubia.
Ova posljednja vijest odgovara onome što je svojevremeno izjavio kardinal Burke i to je na liniji crkvenog stila četvorice kardinala.
Osim toga, iz jednoga Tweeta Edwarda Pentina, jednog drugog poznatog vatikanista: stav sadašnjega Pape je za pripuštanje interkomunije („međupričešćivanja“) s protestantima, u nekim slučajevima (no u stvarnosti neki slučajevi već kvare načela): "Cardinal Kasper: allowing intercommunion with Protestants in some cases is "the position of the current Pope".
Sve to budi strahove da će se početi dirati u liturgiju o čemu je već bilo govora.
Izvor: http://chiesaepostconcilio.blogspot.ba/2017/02/echi-di-voci-romane-rimbalzanti.html