subota, 18. veljače 2017.

Želja Majke Božje - posveta njezinom Bezgrješnom Srcu: molimo svoje natpastire da obnove posvetu našega naroda Bezgrješnom Srcu Marijinu. Tom bi posvetom naš narod i Domovina mogli izbjeći mnoga zla u predstojećim burnim vremenima!


Krunjenje kipa Gospe Fatimske 13. lipnja 1946. godine

U mojoj su uspomeni nezaboravni dani prvoga hrvatskog hodočašća u svibnju 1968. kada smo nakon svete Mise, s našim biskupima i svećenicima obavili posvetu našeg naroda Srcu Marijinu i u pozlaćenom srcu ostavili naš zavjet“

Znamo da se pape pozitivno odnose prema Fatimi i da ne taje svoje pobožnosti prema Fatimskoj Gospi. Pio XII. je novosagrađenoj Crkvi u Fatimi podijelio čast bazilike.“
(kardinal Franjo Šeper u Uvodnoj riječi knjige „Fatima da ili ne“)
 
Gospa je u Fatimi izrekla da želi da se posvetimo njezinom Bezgrješnom Srcu, da ga se treba častiti pobožnostima i molitvama te obavljanjem pobožnosti pet prvih subota. Osobito je zahtijevala posvetu Rusije svojem Bezgrješnom Srcu. K tome, ona želi da se zemlje i obitelji njemu posvete. U mnogo slučajeva to se i dogodilo.

Na poticaj pape Pija XII. u dvadesetom su se stoljeću brojni narodi posvetili Srcu Presvete Djevice Marije.

Dana 25. ožujka 1943. u Lourdesu Francuska je posvećena Bezgrješnom Srcu Marijinu; dana 15. kolovoza 1943. Holandija i Belgija. Godine 1946. Poljski su biskupi posvetili svoju domovinu Srcu Bogomajke, a 18. svibnja 1947. kardinal Innitzer obnovio je zavjet kojim je car Ferdinand III. 18. svibnja 1647. posvetio Austriju Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Dana 22. lipnja 1947. Kanada je posvećena Prečistom Srcu Majke Božje. Iste godine obnovljena je i posveta Japana Srcu Bogomajke, na želju cijeloga episkopata ove zemlje. Godine 1948. posvećeni su Brazil, Argentina, Engleska, Australija i druge zemlje Srcu Marijinu. Godine 1941. uslijedila je posveta Indonezije. Dana 7. srpnja 1952. Pio XII. posvetio je apostolskim pismom narode Rusije Marijinom Srcu, a 4. rujna 1954. obavljena je posveta Njemačke, a 12. listopada 1954. u okviru velikog Marijanskog kongresa Španjolska je posvećena Bezgrješnom Srcu Presvete Djevice Marije.


Kao vrhunac Marijanske godine u Fuldi je uz nazočnost više od 100.000 laika i klerika 4. rujna 1954. godine pred čudotvornim kipom Franjevačkog samostana Frauenberg Njemačka posvećena Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Dana 13. rujna 1959. u nazočnosti Fatimskog hodočasničkog kipa kardinal Mimi kao papinski legat i četvorica kardinala i oko 200 biskupa posvetili su Italiju Bezgrješnom Srcu Marijinu. Dana 19. studenoga 1959. SAD je posvećen Srcu Marijinu, a 8. prosinca 1960. i Švicarska.


Svečano zaključenje Međunarodnog euharistijskog kongresa u Cataniji 1959. godine kada je Italija posvećena Bezgrješnom Srcu Marijinu


U novije vrijeme valja spomenuti posvetu Dominikanske Republike sa svim njezinim biskupijama koju su 24. rujna 2008. godine izvršili biskupi ovog karipskog otoka.



    Obnova posvete Libanona i Bliskog istoka Bezgrješnom Srcu Marijinu tri godine zaredom

Izvor:Gérard Mura - Martin Huber, Fatima-Rom-Moskau (Fatima-Rim-Moskva),Sarto-Verlag.

                           

                                   Ruski predsjednik Vladimir Putin u posjeti Vatikanu


                             Dariva papi Franju ikonu Majke Božje koju on i papa cjelivaju.



Posve je nejasno zašto papa Franjo na stotu obljetnicu veličanstvenih ukazanja ne želi odgovoriti pozivu Majke Božje i posvetiti Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu, ako je prema nekima čak i predsjednik Putin tijekom svojeg posjeta Vatikanu to od njega zahtijevao?

Ta bi posveta koju samo Petrov namjesnik može valjano izvršiti uz sudjelovanje svih biskupa Crkve, svijetu donijela velike milosti i tim činom počela bi pobjeda Srca Marijina.