petak, 23. lipnja 2017.

Obitelji ponovno moraju natrag pod zaštitu Presvetog Srca Isusova


Obitelji su zaboravile na Presveto Srce Našega Gospodina u svojim domovima i također i u svojim vlastitim srcima. Time su postale slabe i imaju velike poteškoće voditi krjepostan život i postaju žrtvama grješnoga života.

U mnogim slučajevima to izlaže pogibelji opstanak obitelji ili ona puca, što se može pročitati po sve većim brojevima rastava braka.

Rezultat je moralno i duhovno raspadanje društva koje je pak izgrađeno od ovih obitelji. To je počelo teških problema s kojima se danas moramo sučeljavati.

Što je cilj apostolata?

Cilj apostolata je uspostava društvenog kraljevstva Presvetog Srca Isusova.


Koja su sredstva za postizanje ovoga cilja?

Kućanstvo po kućanstvo, obitelj po obitelj moraju se pridobiti za Srce Isusovo.

Koja su najvažnija obilježja ovoga apostolata?

1.Kao autentično sredstvo evangelizacije ustoličenje (intronizacija) Srca Isusova ponajprije će prožeti svaku obitelj evanđeoskim duhom, potom cijelo društvo, obitelj obitelji.

2.Kao sredstvo pastorala ustoličenje nastoji preporoditi obitelj, temeljnu stanicu društva.

3.Kao sredstvo svetosti ustoličenje daje Presvetom Srcu Isusovu počasno mjesto kako bi suživot s Kraljem ljubavi bio svjesniji i kako bi se jamčilo ostvarenje Njegovih želja.  


Otac Mateo Crowley Bovey, veliki apostol Srca Isusova i svečanog ustoličenja Srca Isusova u obiteljima

Na prve slike Srca Isusova koje je veliki apostol Srca Isusova p.Mateo Crowley Boevey podijelio na svom putovanju u Svetu Zemlju, napisao je sljedeću rečenicu:

„Molimo se na Kalvariji da dođe kraljevstvo Presvetog Srca Isusova, da ono osvoji obitelji, društva, narode. Srce Isusovo od nas zahtijeva apostolat ljubavi Njegova Srca. Mi mu dajemo za to svoje obećanje na Njegovoj kolijevci i na Njegovu grobu. Adveniat Regnim Tuum!“

Pater Mateo Crawley-Boevey rođen je 1785. godine u Peruu. Postao je članom Kongregacije Presvetog Srca Isusova i Marijina i sveudiljnog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.
Pater je Crawley-Boevey obolio i nakon toga je 1907. godine kao hodočasnik došao u Paray-le-Monial gdje je sveta Margareta Maria Alacoque od 1673. do 1675. bila primila svoja četiri viđenja Srca Isusova. Dok se ondje molio na dan sv. Bartolomeja, iznenada se i neočekivano vratilo njegovo zdravlje. Istodobno je Pateru bilo jasno da ga Bog šalje propovijedati po svijetu posvetu obiteljī Presvetom Srcu Isusovu. Ova se posveta naziva intronizacija ili svečano ustoličenje Srca Isusova. S time u vezi ne ide nikakvo nametanje dodatnih dužnosti. Štoviše, naglašava se volja vršenja zapovijedi koje vrijede za sve kako bi se tako Spasitelj priznao vladarom obitelji. Preporučuje se prije intronizacije Srca Isusova održati jedno vrijeme priprave za ovu posvetu.
Na dan svečanog ustoličenja otac obitelji postavlja sliku Srca Isusova na prije odabrano časno mjesto. Time se izvršava intronizacija. Ako je nazočan svećenik, on blagoslivlja sliku. Potom članovi obitelji mole molitvu posvete te Vjerovanje. Barem se na obljetnicu intronizacije treba obnoviti posveta obitelji moleći zajedničku molitvu posvete. Od Posvete čovječanstva Bezgrješnom Srcu Marijinu po papi Piju XII. (1939.-1958.) godine 1942. u svečanost svečanog ustoličenja ulazi i molitva posvete Srcu Marijinu.

Posvetite svoje obitelji Presvetom Srcu Isusovu! Izvršite svečano ustoličenje i zaštitite svoju obitelj u ovim teškim vremenima!