četvrtak, 6. listopada 2016.

Kardinal Sarah: „Europa s rodnom ideologijom nema budućnosti“ – Ljudi trebaju postati aktivni, a ne čekati da ih drugi brane



Kardinal Sarah: " rodnom ideologijom UN i EU provode ideološki kolonijalizalizam"



(Madrid) „Borba protiv rodne ideologije borba je za čovječanstvo.“ To je izjavio kardinal Robert  Sarah, pročelnik Kongregacije za bogoštovlje na predavanju u španjolskoj Avili. Po njegovom mišljenju rodna ideologija predstavlja stvarnu pogibelj da Zapad i Europa ne budu imali budućnosti.
Kardinal iz Gvineje bio je 24. svibnja gost na Jornadas Mujer, Familia y Sociedad o ženi, obitelji i društvu na Katoličkom sveučilištu u Avili. Sarah je ondje govorio o temi „rodne ideologije i njezinih posljedica“.


Opasnost ideološke kolonizacije

Tijekom susreta s tiskom Kardinal je u kontekstu rodne ideologije govorio o „pogibelji ideološke kolonizacije“. „Dva velika izazova za društvo danas jesu rodna ideologija islamski fundamentalizam.“ Na to je upozoravao i na posljednjoj Biskupskoj sinodi u Rimu.
„Rodna ideologija prodrla je i u Crkvu“, rekao je Sarah.

Postoje „neki predstavnici Crkve koji misle da je moguće prihvatiti homo-scenu“. No on jasno konstatira da je to nemoguće: „Rodna ideologija niječe komplementarnost između muškarca i žene i činjenicu da je spolnost Božji dar.“
Dženderizam „želi čovjeka odvojiti od spolnosti“, ali to znači da „ovaj put vodi do uništenja obitelji, kršćanske antropologije i na koncu Božjega plana.“
Kardinal Sarah govorio je o jednom „zapadnom problemu.“ Kaže da rodna ideologija potječe iz zapadnih zemalja, osobito iz Zapadne Europe i ondje se širi, dok u Africi i Aziji ne postoji ovaj problem. Kod dženderizma „posrijedi je pravi pravcati ideološki kolonijalizam koji UN i Europska Unija žele prenijeti i na zemlje u razvoju.“

„Crkva mora braniti Božji plan.“ „Ako je točno da Crkva nikoga ne treba osuđivati, onda je tim točnije da Crkva mora braniti i Božji plan“, rekao je. Dodao je da je muškarac upućen na ženu i žena na muškarca. U ovome planu muškarac nije ništa bez žene, ni žena nije ništa bez muškarca, a kao plod međusobnog nadopunjavanja kao treći element pridolazi dijete kao izraz ljubavi.

Iza rodne ideologije kao oblika ideološkog kolonijalizma stoji uglavnom politika koju vodi američki predsjednik Barack Obama, a koju i demokratski kandidat koji se natječe da ga naslijedi, Hillary Clinton, također dijeli, rekao je Kardinal. Konkretno je kardinal Sarah aludirao na jedno izjavu Hillary Clinton koju je dala u travnju 2015. na feminističkoj konferenciji u Lincoln Centru u Manhattanu da vlade „trebaju vršiti pritisak kako bi se tradicionalne dogme nanovo definirale“. Hillary Clinton pri tome je otvoreno napala Katoličku Crkvu i njezinu bornu protiv pobačaja i homoseksualnosti.

„To je borba između tame i Boga, borba sotone protiv Boga“, rekao je Kardinal koji je podsjetio da je kršćane „sotona uvijek napadao i protiv njih se borio“, zbog toga se kršćani trebaju držati zajedno „kako bi se obranili od ovoga napada i kako bi zaštitili obitelj“.

Na novinarsko pitanje Kardinal je odgovorio da američko predsjednik Obama nije diktator jer ništa ne može sam nametnuti.Ali on ima veliki utjecaj i veliku moć kojom se može poslužiti, upravo na gospodarskom i financijskom području.
„On može uskratiti financije onima koji se suprotstavljaju ideološkom kolonijalizmu.“

Kardinal Sarah s tim u svezi zahtijeva da se ne popušta gospodarskome pritisku i da se novac ne promatra kao da je bog.
Kao konkretan primjer Pročelnik je imenovao Sestre siromašnih koje su se suprotstavile ideološkom pritisku zdravstvene reforme predsjednika Obame. Crkva ne može nipošto prihvatiti takav pritisak, rekao je on.

„Bez djece Europa nema budućnosti, nego će postati islamska“
Na predavanju koje je potom uslijedilo kardinal Sarah govorio je o nastanku i razvoju rodne ideologije. Onda je protumačio kako UN i EU promiču ovu ideologiju i novim zakonima žele stvoriti novu stvarnost.„Moramo se boriti kako bismo se suprotstavili ovoj protuprirodnoj ideologiji koja se diže protiv božanskoga nauka.“
Pobačaj je čvrsta sastavnica rodne ideologije. To je „najbrutalniji i najkriminalniji napad na najslabije.
„Homo-brak“ nema budućnosti, rekao je Kardinal jer dva muškarca ili dvije žene ne mogu dati život.
„Najveća pogibelj za Zapad jest da on nema djece. Bez djece pak nema ni budućnosti.“
Nedostatak djece jest posljedica krivog pogleda na život i stvarnost. To posebice ne će ostati bez konkretnih posljedica: „U Europi vidim da je stanovništvo u nekim dijelovima grada postalo posve muslimansko“. Kardinal Sarah stoga je poticao laike da sami u svoje ruke preuzmu obranu, bez ičije pomoći i da ne čekaju da ih drugi brane.

Tekst: Giuseppe Nardi

Izvor:http://www.katholisches.info/2016/05/25/kardinal-sarah-europa-hat-mit-gender-ideologie-keine-zukunft-menschen-sollen-aktiv-werden-und-nicht-warten-dass-andere-sie-verteidigen/