utorak, 4. listopada 2016.

Moskovski patrijarh Kiril I. potpisuje peticiju za dokinuće pobačaja


(Moskva) Moskovski patrijarh Ruske pravoslavne crkve, Kiril I. stavio je svoj potpis na peticiju kojom se zahtjeva „okončanje legalnog ubijanja nerođene djece“.Ruski pokret za život otpočeo je sa skupljanjem potpisa za jednu peticiju kojom se zahtjeva okončanje pobačaja. Peticiju podržava i Povjerenstvo za obitelj i zaštitu majčinstva i djetinjstva Ruske pravoslavne crkve. U prošli je utorak peticija koja teži za „izmjenama zakona“ radi zabrane pobačaja i pilule za dan poslije, dobila je važnu podršku Moskovskoga patrijarha.Kiril I. u svibnju je ove godine pobačaj označio „istinskom nacionalnom katastrofom“ koja „svake godine oduzima život više od milijuna naših sugrađana“. Ruska pravoslavna crkva po cijeloj Rusiji održava 29 centara za pomoć majkama u nevolji. Godine 2015. pružena je pomoć 5,5 milijuna žena u ovim centrima.
Prema podatcima poznatog borca za ljudska prava Sergeja Česnokova, predsjednika ruskoga pokreta za život, peticiju je potpisalo više od 300.000 građana. Cilj peticije je prikupiti milijun potpisa.

Tekst: Giuseppe Nardi

Izvor: http://www.katholisches.info/2016/09/29/moskauer-patriarch-kyrill-unterzeichnet-petition-fuer-ein-ende-der-abtreibung