utorak, 22. studenoga 2016.

Pismo Maike Hickson Benediktu XVI. – „Molim Vas, objavite dio Treće Fatimske tajne koji još nedostaje“

 Papa Benedikt XVI. 2010. godine u Fatimi. Molba Maike Hickson: „Objavite dio Treće Fatimske tajne koji nedostaje“

(Washington/Rim) Korak četvorce kardinala Waltera Brandmüllera, Raymonda Burkea, Carla Caffarre i Joachima Meisnera, da objave pismo papi Franji koje sadrži pet dubia (sumnji) o posinodskoj pobudnici Amoris laetitia, poznata je njemačko-američka katolkinja Maike Hickson označila kao „hrabru i ohrabrujuću inicijativu“. Njihovo pismo potaklo je Hicksonovu da i sama objavi jedno pismo koje je u svibnju 2016. godine napisala Benediktu XVI. U njemu je riječ o Trećoj Fatimskoj tajni.

Maike Hickson postala je poznata 2015. godine svojim „Otvorenim pismom zabrinute američke katolkinje papi Franji“.

Dana 15. svibnja Hicksonova je na OnePeterFive objavila članak o svojemu razgovoru s augsburškim svećenikom i moralnim teologom Ingom Dollingerom. On joj je potvrdio da Vatikan nije u cijelosti objavio Treću Fatimsku tajnu 2000. godine. A to mu nije povjerio nitko manji, nego sam tadašnji pročelnik Kongregacije za nauk vjere kardinal Joseph Ratzinger. Kardinal Joseph Ratzinger dobio je od pape Ivana Pavla II. zadaću objavljivanja Treće tajne. Skupa s tadašnjim nadbiskupom i kasnijim kardinalom Tarcisiom Bertoneom, svojim tadašnjim zamjenikom, održao je konferenciju za tisak. Dollinger je bio tajnik biskupa Josefa Stimpflea iz Augsburga. Sveti otac Pio iz Pietrelcine bio je njegov dugogodišnji ispovjednik. U sedamdesetim godinama sudjelovao je kao izaslanik Njemačke biskupske konferencije u „dijalozima“ s masonerijom koji su zaključeni izjavom o nepomirljivosti 1980. godine. Bio je rektor na Institutum Sapientiae i predavao je moralnu teologiju.

Papa Benedikt proturječi kardinalu Ratzingeru

Za posjeta Fatimi Benedikt je XVI. rekao u svojoj propovijedi 13. svibnja 2010: „Zavaravaju se oni koji misle da je završena proročka misija Fatime“.

Već tijekom leta u Fatimu Benedikt XVI. rekao je novinarima:

„Među novim stvarima koje danas možemo otkriti u ovoj poruci jest i činjenica da napadi na Papu i Crkvu ne dolaze samo izvana, nego patnje Crkve dolaze upravo iz unutrašnjosti Crkve, od grijeha koji postoji u Crkvi. I to je uvijek bilo poznato, ali danas to vidimo uistinu na zastrašujući način: najveći progon Crkve ne dolazi od vanjskih neprijatelja, nego izrasta iz grijeha u Crkvi. I poradi toga je za Crkvu prijeko potrebno da iznovice uči činiti pokoru, prihvatiti čišćenje; da s jedne strane uči opraštati, ali također i da vidi nužnost pravednosti; jer opraštanje ne zamjenjuje pravednost.“

„Ovim izjavama papa Benedikt XVI. proturječio je svojim vlastitim riječima iz 2000. godine“, rekla je Maike Hickson. Onda je kardinal Ratzinger na konferenciji za tisak prigodom objave Treće tajne izjavio:

„Ponajprije moramo ustvrditi s kardinalom Sodanom, da,..., događanja na koja se odnosi treći dio Fatimske tajne, čini se, sada već pripadaju prošlosti... Ako se predstavljaju pojedini događaju, oni sada pripadaju prošlosti.“

Članak Maike Hickson od 15. svibnja 2016; na slici moralni teolog Ingo Dollinger i kardinal Ratzinger (desno)

Dana 21. svibnja  Tiskovni ured Svete Stolice objavio je kao reakciju na članak Maike Hickson izjavu Benedikta XVI. kojom je kategorično proturječio Dollingerovoj izjavi. Benedikt XVI. rekao je prema onome što je stajalo u vatikanskom priopćenju za tisak da on s Dollingerom „nikada“ nije razgovarao o Trećoj Fatimskoj tajni.

Dollinger je i nakon vatikanskog demantija potvrdio svoju izjavu kako je Hicksonova objavila u drugome članku.

Dva dana kasnije Maike Hickson napisala je Benediktu XVI. osobno pismo koje je sada objavila na OnePeterFive na engleskome i na Katholisches.info na njemačkome jeziku.