petak, 30. prosinca 2016.

Obitelj koja zajedno moli ostat će zajednoObitelj koja zajedno moli ta obitelj će i ostati zajedno!

Sve više smo svjedoci mnogih iznevjerenih supružnika, rastava, proglašenja brakova ništavnim! Kako to spriječiti ili barem umanjiti bol kad i mnogi pastiri spavaju i na jedan način odobravaju to što se sa brakovima događa? Potrebno se oduprijeti! Oduprijeti ako je potrebno i pravu Crkve jer Božji zakon je iznad Crkvenog prava! Milosrđe je duši pokazati ispravan put, a ne ju ostaviti u zlu i grijehu! Milosrđe je pokazati kako izaći iz velikh i snažnih kriza u obitelji umjesto blagonaklono u ime ljubavi dopustiti da se čini prema osjećajima jer "na drugačiji način nema izlaza"! Milosrđe koje ide iznad Božjeg milosrđa je laž i sotonska prevara!

Gospa 15. kolovoza 1917.godine u Fatimi poručuje:" Molite, molite mnogo! Žrtvujte se za grešnike, jer mnoge duše odlaze u pakao samo zato jer se za njih nitko ne žrtvuje i ne moli."


Misao dr. Herberta Madingera:"Ako znaš moliti, Bog Te čuje i uslišat će Tvoju molbu. Ako se vežeš uz Boga nitko i ništa više neće moći uništiti Tvoj život. Ako nađeš Boga otkrio si puninu svoga života." (Tvoj dan s krunicom)

Četiri vrste molitve u obitelji:
  • prošnja
  • molitva hvale
  • molitva zahvale
  • molitva zagovora

Evanđelist Luka nam govori da je potrebno uvijek moliti i nikada ne posustati. (Lk 18, 1)
Potrebno je moliti sa čvrstom vjerom, pouzdanjem i predanjem u Volju Božju! Molimo najprije za osobno obraćenje."Tražite najprije kraljevstvo Božje i pravednost Njegovu i sve će Vam se ostalo nadodati."

Pravi molitelj je pomiren s Bogom i s bližnjima. Samo u molitvi se otvaramo Božjem djelovanju. Ona je životvorno drugovanje s Bogom koji je Istina i Ljubav! Molitva rasvjetljuje naše misli i čisti ih od zlih misli! Duh Sveti kroz molitvu usmjerava naše odluke da nam služe na spasenje. Čisti našu savjest da odbacujemo ne samo teške nego i lakše grijehe, mane, nesavršenosti. Tako ćemo obogatiti i našu obitelj i pridonjeti boljitku drugih obitelji. Obitelj je kvasac i temelj ljudskog društva!

Kad je Bog na prvom mjestu sve ostalo je na svome mjestu, onako kako treba i biti!