nedjelja, 11. rujna 2016.

Dan Gospodnji








Učitelju, koji su putovi mudriji od Tvojih? Pita duša koja je vjerno odana Isusu znajući da nema mudrijih putova od Njegovih putova. Spoznajući sve dublje i više ona priznaje Isus se brine za sve!
Kako je dobro otpočinuti u Njemu! Nedjelja je poseban dan za slaviti Njega, za duže druženje sa obitelji, sa prijateljima! Pustimo Isusa da nam On pokaže što nam je činiti! Ne slijedimo svoju volju već Njegovu! Potrebno je raditi onoliko koliko On želi. Nemarno je izmicanje pred djelovanjem kad On to želi, a zatim potrebno je pustiti događaje da se odvijaju. Zaspati u Isusovom naručju i dopustiti mu da se brine za nas jer On to želi. Neka nas blagi Učitelj upotrijebi kako On želi u našem životu i našoj smrti. Neka On svime upravlja. Prepustimo sve Njemu jer nije li On beskrajan u svojoj moći?

Duša se utapa i uranja u Onoga koga ljubi kao trajna Pričest, nastavljajući na neki način, mistično u duši ono sjedinjenje koje u njoj stvarno čini sakramentalna Pričest.

Budite dijete ljubavi – milo, ponizno, prepušteno miloj volji Isusovoj. Pouzdajmo se u Njega jer Bog je ljubav!

Predanje je smrt vlastitog djelovanja! Umrimo sebi da bi živjeli Njemu! To je poniznost bez kojeg nije moguće božansko djelovanje u nama! Nikad brži od milost jer ona je svjetlo i snaga! "Sve mogu u Onome koji me jača!"

Izgubiti sve u predanju – samo Isus je dovoljan! Činite što možete i budite vjerni koliko god možete!

Čuvati u svemu mir, vedrinu i ponizno pouzdanje! Ostati u zagrljaju svog nježnog oca, prepušten poput malenog djeteta!



Duša neka živi na Kalvariji. Žrtva i plemenitost su potrebni kako bi zajedno sa Učiteljem klicali:" Oče, ne moja nego Tvoja volja neka bude." (Luka 22,42)

U sebe se ne možemo pouzdati kao u Boga! Ljubav prema sebi obeshrabruje, a kad se čvrsto računa s Gospodinom to nas ne može obeshrabriti!

Poniznost, žrtva, molitva i pouzdanje čine da se spusti milost s neba! To je put sjedinjenja sa Euharistijskim Isusom, put za Nebo!