subota, 17. rujna 2016.

Preminuo p.Gabriele Amorth, glavni egzorcist Rimske nadbiskupije


Otac Gabriele Amorth koji je po cijelome svijetu postao poznat kao glavni egzorcist Rimske biskupije preminuo je jučer u 91. godini života. Već nekoliko dana nalazio se u bolnici zbog problema s plućima, izvijestila je u subotu katolička izdavačka kuća San Paolo.

Poznat je bio po cijelome svijetu ne samo kao onaj koji je podučavao druge egzorciste i zbog tisuća egzorcizama koje je izvršio, nego i zbog toga što nije imao dlake na jeziku i što je jasno izricao i formulirao kako stvari stoje u društvu i politici – a ponajprije nije krio kakvo je stanje u Crkvi.

Nije se libio govoriti o klericima sotonistima i masonima i o njihovom subverzivnom radu koji ima za cilj uništenje Crkve.

U masoneriji je, po njegovim riječima, posrijedi borba za moć i novac, a to su dva otvorena prolaza za zloga. Napominjao je da danas masonerija određuje politiku na međunarodnoj razini.

Međunarodna udruga egzorcista utemeljena je 1994. godine na Amorthovu inicijativu. Prethodilo joj je utemeljenje jedne talijanske udruge egzorcista. Amorth je do 2000. godine bio prvi predsjednik te udruge. Kao svećenik čvrsto je bio uvjeren u svoje djelovanje. Izvršio je tisuće egzorcizama.

Broj izvršenih zahvata ne odgovara broju osoba o kojima se brinuo jer jedna molitva otklinjanja često nije dostatna. Nakon toga ljudima je često bolje. Neki egzorcizmi traju samo nekoliko minuta, a drugi satima. Rekao je da je u svom životu bio suočen s stotinjak slučajeva pravoga opsjednuća; počesto je riječ o „demonskim smetnjama“ ili nekim oblicima duševnih bolesti.

REQUIEM aeternam dona ei, Domine, et lux perpetua luceat ei. Requiescat in pace. Amen.