subota, 17. rujna 2016.

Imam Svete džamije u Meki:"O Alahu, daruj pobjedu džihadistima na cijelome svijetu"

  


           Imam Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais od „Svete džamije“
   u Meki: „Alah neka našoj braći džihadistima daruje pobjedu nad
   židovima, kršćanima i licemjerima.“


(Rijad) Mnogi tvrde da je islam religija mira, a džihadisti su samo prolupale marginalne skupine. Upravo ekstremisti. Ovo nestvarno razmišljanje koje nemuslimani gaje osobito na Zapadu, popravio je sada Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais, hodža i recitator Kurana u Svetoj ili Velikoj džamiji u Meki.

Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais nije bilo koji hodža, nego hodža najznačajnije džamije Islama, Masdžid al-Harama, u čijem je dvorištu smještena Kaaba. Džamija koja je svake godine cilj hodža muslimana iz cijeloga svijeta izgrađena je na prostoru većem od 35 hektara i može primiti više od 800 000 ljudi.

Selefija i Vehabija, hodža Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais sunitskim je muslimanima jedan od najpouzdanijih i najpopularnijih tumača Kurana.

Dana 4. rujna doviknuo je muslimanskim hodočasnicima iz Egipta:"O Alahu, daruj pobjedu, slavu i moć našoj braći džihadistima u Jemenu, u Siriji, u Iraku, po cijelome svijetu. Daj da oni pobjede nad izdajničkim židovima, zlim kršćanima i nepouzdanim licemjerima.“

"Molitvu" hodže Abdurrahmana ibn Abdulaziza as-Sudaisa prenijela je egipatska televizija al-Qahera Wal Nas u izravnom prijenosu.

Velika ili Sveta džamija u Meki

Hodža Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais rođen je 1961. godine u saudijskom glavnome gradu Rijadu i prošao je izobrazbu za imama u Meki. Saudijska Arabija nastavila je, upravo dok je hodža držao svoju skandaloznu propovijed, sa zračnim napadima u Jemenu. Ondje saudijsko ratno zrakoplovstvo beskrupulozno ubija civile kako bi izvojevalo pobjedu nad šijitskom protivničkom stranom.

Saudijski ciljevi napada u Jemenu koji nipošto nije jedina saudijska bojišnica u višeslojnom, krvavom ratu također su i u najnovijoj fazi posve neljudski:Bolnice pretrpane pacijentima, škole, tvornice za proizvodnju živežnih namirnica. Andel al-Jubatr, saudijski ministar vanjskih poslova proglasio je saudijske zračne napade u Jemenu tako što je Siriji dao instrukcije u pitanjima ljudskih prava.

Otkada je nekadašnja američka ministrica vanjskih poslova Hilary Clinton 2010.godine od saudijske vlade dobila prilično visoku „donaciju“, Washington je dao zeleno svjetlo za rekordno visoku prodaju oružja Saudijskoj Arabiji. SAD je Rijadu u proteklih pet godina isporučio oružje u vrijednosti od 60 milijardi dolara. Tijekom cijelog predsjedničkog mandata predsjednika Georgea W.Busha bilo je to samo 16 milijardi.

Prema izvješću Reutersa, Saudijska je Arabija platila 5,4 milijardi dolara za kupnju raketne sustave protuzračne obrane, 11,25 milijardi za četiri ratna broda, 1,29 milijardi za „pametne bombe“, itd.

Sputnik je javio da je Obamina vlada nedavno ponudila Saudijskoj Arabiji tenkove, strojnice i drugu vojnu opremu u vrijednosti od daljnjih 1,15 milijardi dolara.

To su vijesti koje u kontekstu riječi imama Abdurrahmana ibn Abdulaziza as-Sudaisa iz Svete džamije u Meki dobivaju još jezovitije značenje.

Tekst: Andreas Becker

Izvor:http://www.katholisches.info/2016/09/13/imam-der-heiligen-moschee-in-mekka-
oh-allah-schenk-den-dschihadisten-auf-der-ganzen-welt-den-sieg/