subota, 8. listopada 2016.

Moćna molitva, sveta Krunica - poruke iz Fatime




Krunica je satkana od temeljnih molitava naše vjere. U taj vijenac molitve satkana su i razmišljanja o središnjem događaju Povijesti spasenja: Utjelovljenje Riječi, muka i smrt na križu našeg Spasitelja, uskrsnuće i vječna proslava Sina Božjeg, dolazak Svetog Duha.
Krunica poziva na pokajanje, uvodi čovjeka u misterij nedokučivog milosrđa Božjeg, potiče na nadu, budi vjeru u katoličkoj duši koja ju moli srcem i otkriva smisao čovjekova života.
Mnogi za svoje obraćenje zahvaljuju molitvi Krunice. Majka vodi Sinu, a Sin Ocu u djelovanju Svetog Duha.
Krunica je razmatranje Evanđelja s Majkom Marijom.


U Fatimi, u Portugalu Majka se ukazivala više puta trima pastirićima: Luciji, Jacinti i Franji i redovno ih pozivala na molitvu Krunice.
Govorila im je: "Molite Krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i kraj rata!"

13.lipnja 1917.godine:"Molite Krunicu svaki dan... Moje Bezgrešno Srce bit će tvoje utočište i put koji će te voditi do Boga."

13.srpnja Majka poziva i nas: "Nastavite moliti Krunicu."

13. rujna ponovno poziva: "Nastavite moliti Krunicu."

13. listopada: "Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se Krunica moli svaki dan!"

Uistinu, molitva svete Krunice u obitelji je zalog trajnog mira i radosti. Obitelj koja ju moli uživat će njezine blagodati po obećanju Gospe.

Riječi sestre Lucije iz Fatime «Blažena Djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti.»

U 40-tnici smo molitve za nerođene. Molimo za nerođene i poštivanje i skrb za ljudski život od trenutka začeća sve do prirodne smrti koja je samo prelazak u vječnost! 

Abortus i umjetna oplodnja su smrt obitelji! Mislimo na buduće naraštaje!