ponedjeljak, 6. ožujka 2017.

„Islamska država“ plaća maloljetnim migrantima put u Europu ako oni...



(London) Džihadistička milicija Islamska država (IS) „plaća maloljetnim migrantima koji se priključe Kalifu put u Europu“. To donosi novo izvješće britanske tvornice ideja Quilliam. „Između lipnja 2016. i siječnja 2017. bilo je 263 pokušaja vrbovanja.“

Islamska država (IS) plaća maloljetnim migrantima prijevoz iz Libije u Europu ako obećaju da će se priključiti džihadu. Maloljetnicima je lakše upravljati i o njima se u Europi kao „izbjeglicama“ više vodi briga.

Već je dosada bilo poznato da IS nadzire dijelove izbjegličke rute kojim se krijumčare ljudi iz Afrike u Europu. S drugim dijelovima postoji dogovor. U Europi IS ima mrežu adresa i kontaktnih osoba kako bi novo pridošle po potrebi smjestio i učinio ih nevidljivima pred očima europskih institucija. U pravilu se europske države ionako brinu o tim pridošlicama i to spada u tzv. „pomoć izbjeglicama“.

Quilliam Report: 88.330 useljenih, muslimanskih maloljetnika je ugroženo

Prema najnovijem izvješću britanske tvornice ideja Quilliam oko 88.300 maloljetnih muslimana koji su nedavno doselili u Europu ugroženo je od radikalizacije.

Quilliam Foundation utemeljili su 2008. godine u Londonu bivši islamisti koji se kao alternativci danas bore protiv islamističkih ideja. Voditelji zaklade su Maajid Nawaz i Ed Husain. Nazvana je prema Britancu Williamu Henryju Abdullahu Quilliamu (1856.-1932.). Metodist Quilliam potjecao je iz bogate obitelji. Na putovanju u Sjevernu Afriku taj je odvjetnik koji je prohibicionistički nastrojen prešao na islam 1887. godine. U Liverpoolu je 1889. godine utemeljio prvu džamiju u Engleskoj.

Prema Quilliam izvješću koje je objavljeno u ponedjeljak džihadističke skupine kao Islamska država i Boko Haram pokušavaju regrutirati mladiće za atentate po Europi. Islamska država u logorima u Libanonu i Jordanu mogućim kandidatima nudi novac.

Nikita Malik, jedna znanstvenica koja radi za zakladu rekla je Guardianu: „Mladi azilanti osobito su zanimljivi za ekstremističke skupine jer su posebice prijemljivi za indoktrinaciju.“

Ova izjava s jedne strane rasvjetljuje, ali je i uljepšana. Rasvjetljuje potvrda da izbjegličke rute i kolone služe ubacivanju džihadista kako bi oni vršili pokolje po Europi. Zapad time sam potiče i organizira uvoz atentatora iz Pariza, Bruxellesa, Nice, Würzburga, Graza i Berlina. Uljepšavajuće je to da se time daje opće odrješenje za migrante. Zašto bi netko tko želi doseliti u Europu, dakle ako svjesno želi u drugi svijet, a ne u islamski, baš bio posebice „prijemljiv“, to bi trebalo pojasniti. Štoviše, čini se da je takva izjava čista želja i duboki poklon pred zapadnim mainstreamom. Nekadašnja romantična krilatica o „dobrome divljaku“ čini se da je zamijenjena modernom verzijom o „dobrome izbjeglici“. Izjava bi ponajprije bila dug onima koji financiraju Quilliam Foundation, među kojima je na prvome mjestu britanska vlada.

Usputna primjedba

Poznati britanski pisac G.K. Chesterton očito je mislio i na Quilliama kada je napisao svoj roman The Fying Inn o islamskom preuzimanju vlasti u Velikoj Britaniji. Roman koji je upravljen između ostaloga protiv simpatija engleskih puritanaca i prohibicionista za islam i također protiv buđenja ondašnje europske fascinacije za egzotične i istočnjačke religije i prakse. Obje struje u britanskome društvu Chestertonu su bile sumnjive.

Tekst: Andreas Becker

Izvor:http://www.katholisches.info/2017/02/09/islamischer-staat-bezahlt-minderjaehrigen-migranten-reise-nach-europa-wenn-sie/