subota, 2. ožujka 2019.

Broj spašenih duša ovisi o tome koliko dobro katolik surađuje s Božjom milošću




"Gospodinove riječi su: "Ako ne budete činili pokore, svi ćete tako propasti."
Gospodin želi da idemo u raj. Prolio je do posljednje kapi svoju krv da bi ti i ja otišli u raj.

Otac Gruner pojašnjava zašto je potrebno da napravimo svoj dio i koji je to dio kako bi mogli otići tamo. Tri zakona su ljubavi, a među njima najteži Ljubi bližnjega kao što ga Gospodin ljubi. Potrebno je razmisliti kako to Gospodin ljubi.

Gospa neprekidno, a posebno u Fatimi, traži od nas da se molimo i činimo žrtvu za grješnike jer mnogo duša odlazi u pakao budući da se za njih ne moli i ne žrtvuje. Otac Gruner donosi i svjedočanstvo župnika Arškog koje je zanimljivo i poučno, a govori o tome kako možemo pomoći da se druga duša obrati.

Pobožnost Bezgrješnom Srcu je ustanovljena kako bi Bog spasio duše od pakla. Bivajući istinski posvećen Gospi imamo snažno obećanje dolaska u raj. Nitko tko je posvećen Gospi do kraja nikada neće biti izgubljen kao što su sveci rekli. Pakao je vječan, a zbog smrtnog neispovjeđenog grijeha gubimo milost raja. 

"Broj duša spašenih danas, ili u bilo koje vrijeme, ovisi o tome koliko dobro katolici surađuju s Božjom milošću." Ako činimo žrtve za grješnike, biti će više duša spašeno.
Mystici Corporis Christi, papa Pio XII

U zapisu se nalazi govor (osobno neke informacije prvi put čitam u zapisu. Otac Nicholas Gruner je bio najveći promicatelj fatimske Gospe) o fatimskoj djeci kao svetim primjerima pokore za obraćenje grješnika i činjenje zadovoljštine Bezgrješnom Srcu Marijinom.

Gospa im ostavlja riječi: "Morat će te mnogo trpjeti, ali milost Božja bit će vaša utjeha."
Polako ulazimo u Korizmu, ne zaboravimo činiti pokoru za grješnike, ne samo u to sveto vrijeme već i tijekom cijele godine. Molimo Krunicu svakoga dana."