utorak, 7. svibnja 2019.

Zdravo Marijo, znak razlikovanja duhova i najučinkovitije sredstvo za obraćenje krivovjernika



Blaženi Alan de la Roche je pod zakletvom potvrdio tri primljene objave koje mu je objavila Presveta Djevica.

Prva je da su nemar, mlakost i odbojnost prema anđeoskom pozdravu (molitva Anđeo Gospodnji), vjerojatni i skori znak vječne osude.

Druga je da osobe pobožne tom istom božanskom pozdravu, imaju veliki predznak predodređenja.

Treći je da oni koji su primili od Boga milost da ljube Presvetu Djevicu i da joj s ljubavlju služe, u tome trebaju biti krajnje brižni i nastaviti je ljubiti i služiti joj sve dok ih njezin Sin po njoj ne učini građanima neba, u stupnju slave koja će biti srazmjerna njihovim zaslugama.

Krivovjernici i svi đavolski sinovi, koji imaju očigledne znakove odbačenja, preziru Zdravomariju.
Doduše, još nauče Oče naš, ali ne i Zdravo Marijo. Radije bi sa sobom nosili zmiju, nego li krunicu ili ružarij.

Također i među katolicima, oni koji imaju predznak osude, ne mare za Krunicu i Ružarij. Zapostavljaju molitvu krunice ili je izmole mlako i u žurbi.
Kad ne bih vjerovao ni jednoj objavi koje je imao blaženi Alan, dosta bi mi bilo moje iskustvo da se uvjerim u ovu zastrašujuću, a ipak utješnu istinu.

Vidimo kako i sljedbenici novih nauka, osuđenih od Crkve, usprkos svoje velike prividne pobožnosti, jako zanemaruju Krunicu i nastoje je pod najraznovrsnijim izgovorima izbaciti iz duha i srca osoba koje im se približavaju.

Dobro paze da javno ne osude Krunicu, Ružarij, škapular, kao što to čine Kalvinisti, ali njihov način djelovanja da uspiju u svojoj nakani je toliko više opasan i štetan koliko je podmukao.

Ako ti, dragi subrate, želiš služiti Isusu i Mariji moleći svakog dana Krunicu, pripravi se na kušnju: "Sine, ako želiš služiti Gospodinu, pripravi svoju dušu na kušnju." (Sir 2,1)

Nemoj se zavaravati: krivovjernici, razvratnici, napola pobožni, lažni proroci, svi oni skupa s tvojom naravi iskvarenom grijehom i cijeli pakao, pokrenuti će strašne bitke protiv tebe, kako bi te naveli da napustiš i ostaviš ovu pobožnost.

Da bi se zaštitio od napadaja, ne kažem krivovjernika niti razvratnika, već takozvanog poštenog svijeta, čak i pobožnih osoba kojima Krunica nije po volji, evo nekoliko izreka njihovog uobičajenog načina razmišljanja:

"Ma što uopće hoće podučavati ovaj brbljavac? Što to neprestano gunđa? Kakva danguba! Ništa ne radi, samo moli Krunicu. Bilo bi mu bolje da radi već da gubi vrijeme na taj način. Vjerska zatucanost! E da, treba samo moliti i pečene prepelice će pasti s neba! Dobri Bog kaže:"Pomozi sam sebi i ja ću ti pomoći" i čemu onda tolike molitve? Jedna kratka molitva dopire do neba, jedan dobro izmoljen Očenaš i Zdravo Marijo su više nego dovoljni. Bog nije zapovjedio moliti Krunicu, koja je dobra, dapače odlična ako imaš vremena za moliti, ali nam ta pobožnost neće osigurati spasenje. Koliko ima svetaca koji ju nikada nisu molili! Ima ljudi koji sve prosuđuju po vlastitoj mjeri; nametljivci koji u svemu pretjeruju, skrupulozne osobe koje grijeh vide i tamo gdje ga nema te govore da će svi oni koji ne mole Krunicu pasti u pakao. Dobro je moliti Krunicu neukim ženama koje ne znaju čitati. Moli Krunicu nedjeljom ili u slobodne dane, kako ti više odgovara. Bog od tebe više i ne traži. Želiš u rukama držati krunicu poput kakve ženice? Ma daj, prijatelju, ja sam vidio krunice sa samo jednom deseticom, koje vrijede jednako kao i one od petnaest desetica. Ostavi po strani te izvanjske znakove pobožnosti; prava pobožnost dolazi iz srca" itd.

Nadarene osobe, veliki doktori znanosti, oholi kritičari nikad ne će preporučiti Krunicu. Ako se posavjetuješ s nekim od pobožnih molitelja (takvih ima puno u svijetu), a koji ne poznaje iz osobnog iskustva uzvišenost i važnost Krunice, on će ti preporučiti radije kontemplaciju, kao da su Krunica i kontemplacija međusobno nespojive. Mnogi sveci, koji su bili vjerni molitelji Krunice su bili uzdignuti do najuzvišenijih kontemplacija!

Vaši kućni neprijatelji će vas napasti toliko žešće koliko ste dublje bili s njima sjedinjeni. Naići će rastresenost duha, dosada volje, suhoća srca, potištenost i bolesti. Vikat će ti:" Ma ostavi Krunicu! Zbog Krunice te boli glava! Pusti je! Nije to grijeh ako ju napustiš moliti! Moli samo jedan mali dio nje...."

Krunica, od petnaest otajstava ima puno neprijatelja te ja držim da je jedan od najvećih Božjih darova milost njene ustrajne molitve do smrti.
Molitva svete Krunice je najsigurnije sredstvo kako bih razlučio one koji su vođeni Duhom Božjim od onih koji su u zabludama zloga duha.

Poznavao sam duše koje su izgledale kao da su letjeli poput orlova preko oblaka, po njihovoj uzvišenoj kontemplaciji, a bile su nažalost prevarene od đavla. Krunicu su odbacivali kao onu molitvu koja ne zaslužuje njihovo poštovanje (koja je ispod njihova nivoa).

Zdravomarija je jedna nebeska i božanska rosa koja, padajući u dušu predodređenika, donosi joj čudesnu plodnost i proizvodi svaku vrstu kreposti. Što je više duša natopljena ovom molitvom, to više postaje rasplamsana u srcu i ojačana protiv svakog svog neprijatelja.

Zdravomarija je prodorna strelica. Ako je jedan propovjednik sjedini s Božjom Riječju, koju propovijeda, dobiva snagu da potrese i obrati i najtvrđa srca, pa sve i ako nije nadaren velikim prirodnim talentom za propovijedanje.

Najučinkovitija je strijela koju je Presveta Djevica preporučila sv. Dominiku i bl.Alanu kao sredstvo za obraćenje krivovjernika i grješnika.