ponedjeljak, 4. rujna 2017.

Ludilo političke korektnosti u Belgiji: maknite pomoću računala križeve s fotografija crkava na pakiranjima grčke hrane



Baš sotonski!

Belgija, Lidl uklanja križeve s pakiranja grčke hrane

Ludilo politically correct u Belgiji: poznati lanac supermarketa miče križeve s fotografija crkava na pakiranjima grčke hrane.

Kako bi „poštovali sve religije“

Antoine je belgijski državljanin i možda se neki dan vratio s godišnjeg odmora.

Skoknuo je do supermarketa zaželjevši okus ljeta, okuse Grčke.

Odlučio je kupiti smrznutu hranu koja ga podsjeća na praznike.

Činio je to u Lidlu gdje je bacio pogled na proizvode marke Eridanous.

Zgrabio je vrećicu smrznutoga girosa od piletinu i gotovo skočio u zrak vidjevši fotografije koja je otisnuta na pakiranju.


Bijele kuće, sunce, plavo more....no s modrih kupola crkava koje se ne mogu previdjeti na svim grčkim otocima, nestali su križevi.

Uklonjene su Photoshopom, a očito je to učinio neki stručnjak za marketing koji je mislio da bi mogle biti napadne.

Antoine je gotovo pao u nesvijest. Stoga je odlučio pisati televizijskoj kući RTL koja je to objavila i tražila objašnjenje od lanca supermarketa.

A Lidl, bez imalo zbunjenosti, opravdava se da politika tvrtke izbjegava uporabu vjerskih simbola kako ne se ne bi isključila nijedna vjeroispovijest: „Mi smo tvrtka koja poštuje različitost i ova želja temeljem je odluke koja je donijeta za ova pakiranja“.

Apsurdno opravdanje koje se temelji na strahu da bi se netko mogao osjećati diskriminiranim zbog pakiranja smrznute musake s fotografijom neke grčke crkve.

A što kad bi lanac talijanskih supermarketa maknuo polumjesec sa slika džamija koje ukrašavaju pakiranja suhih datulja u apsurdnom strahu da će izgubiti kršćanske kupce?!

Tekst: Giovanni Masini
Izvor: