petak, 12. listopada 2018.

Gospina pobjeda je sigurna, darovana Joj je velika vlast od Boga


Živimo usred velikoga rata. Vodi se bitka za duše, narode i cijelu civilizaciju. Čini se da svi znakovi na nebu i na zemlji ukazuju da smo, suprotno onome što bismo željeli, krenuli u smjeru u kojemu će trebati prijeći kroz Crveno more – more nemira i potresa.

Također znamo, konačna pobjeda mora doći jer Gospa je poručila da će njezino Bezgrješno Srce pobijediti!

Nije rekla ako... Obećala je pobjedu!

Hoće li ljudi biti dionici ove pobjede ili ne ovisi o njima.

Sveti Ljudevit Montfortski piše u Raspravi o pravoj pobožnosti prema Djevici Mariji – Po Presvetoj Djevici, Isus Krist je došao na svijet. Po njoj, također, treba kraljevati na svijetu.-

On piše o vjekovnoj borbi koja se vodi između Marije i Lucifera. Ta borba naviještena je već na prvim stranicama Božje Riječi u knjizi Postanka kada Bog nakon grijeha praroditelja govori zmiji: "Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati petu (Post 3,15).

Ovaj sveti pisac, piše o tome kako sotona u svojoj oholosti beskrajno više trpi jer ga pobjeđuje i kažnjava sićušna i tiha Službenica Božja čija ga poniznost ponižava više, nego li moć Božja.
Bog je Mariji dao toliko veliku vlast nad đavlima da su često i sami bili prisiljeni kroz usta opsjednutih priznati da se više boje jednog Marijina uzdaha, kojim se zalaže za neku dušu, nego li molitava svih svetih.
Više se đavli boje jedne Marijine prijetnje od svih drugih muka.

Valja se spomenuti poznatog slučaja egzorcizma nad Njemicom Anneliese Michel (istinita priča koja je poslužila kao inspiracija za film egzorcizam Emily Rose) iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Jedan od svećenika, koji je vodio egzorcizam, govori okupljenima (priča je potkrijepljena snimkama s audio – vrpce): "Započnimo molitvu Majci Božjoj. Zamolimo je da dođe." Izgovara molitvu Zdravo Kraljice i nakon nekoliko riječi odaziva se demon koji počinje užasno vrištati:Ona dolazi! Ona dolazi!
Ovo je primjer snage i djelovanja Presvete Majke i velikog straha demona pred Njom.

Sveti pisac Ljudevit Montfortski je nazvan Marijinim apostolom. Živio je u vremenu koja su prethodila Francuskoj revoluciji u kojoj su zvjerski ubijeni i likvidirani mnogi svećenici, predstavnici plemstva, seljaci, građani, muškarci, žene i djeca. Crkve su bile opljačkane i oskvrnjene, a mnogi samostani zatvoreni.

Smatra se da je upravo sveti Ljudevit usadio snažan katolički duh koji je tijekom Revolucije rezultirao oružanim otporom tamošnjeg naroda. On nagovještava dolazak velike Marijine pobjede.

Prisjetimo se još jednog sveca....
Sveti Maksimilijan Marija Kolbe pisao je:" Živimo u razdoblju koje bi se moglo nazvati početkom doba Bezgrješne... Pod Njezinim stijegom vodit će se velika bitka i mi ćemo istaknuti Njezine zastave na tvrđavi kneza tame. Bezgrješna će biti Kraljica cijeloga svijeta i svake duše osobno kao što je to predvidjela blažena Katarina Labouré. Tada će prestati klasne borbe, a čovječanstvo će se približiti, koliko je to na ovome svijetu moguće predokusu onoga čemu svatko od nas prirodno teži, tj. beskrajnoj radosti u Bogu, na Nebu. Doista, kada do toga dođe, zemlja će postati (kao) raj. Pravi mir i radost doći će u obitelji, gradove, sela i narode čitavog čovječanstva jer, gdje god će Ona kraljevati, tamo će se izliti milosti obraćenja, posvećenja i sreće.

Moramo biti svjesni da unatoč dolasku toga prekrasnog razdoblja po kršćanstvo, zemlja će i dalje biti mjesto našega izgnanstva i da tu neće biti raja. Stoga će i u Marijinu Kraljevstvu i dalje biti prisutan grijeh i borba sa slabostima.

Naš život u ovoj dolini suza je vrijeme iskušavanja "novicijata" prije onoga što nas tek čeka u vječnosti.

Ostaje pitanje; kada će nastupiti to Marijino Kraljevstvo koje su navijestili sveci i koje je istovremeno Kristova društvena vladavina? Kada će do toga doći?

Prije svega mora doći do očišćenja ovoga svijeta, upravo onako kako je to u Fatimi navijestila Majka Božja. Trenutno stanje stvari ukazuje da to neće proći bez ostvarenja viđenja iz Treće fatimske tajne.
Prije povratka čovječanstva Bogu, na nj mora pasti kiša milosti odnosno krv mučenika. Očišćeni krvlju mučenika, biti će spremni za Marijino Kraljevstvo.

Sveti Ljudevit još piše: "O, moj dragi brate, kad će doći to sretno vrijeme i Marijin vijek, kada će mnoge odabrane duše, koje će Marija pribaviti od Svevišnjega, uroniti dragovoljno u bezdan Njezine unutarnjosti i postati Njezine žive slike, da ljube i slave Isusa Krista? To će vrijeme doći tek onda kad se bude poznala i obavljala pobožnost koju naučavam."

Ta pobožnost je poznata pod nazivom sveto ropstvo ljubavi. Biti rob Božji po Mariji. Potpuno po Njoj sve predati Bogu. Sve vlasti duše i tijela, vanjska i unutarnja dobra, čak i vrijednost dobrih djela.
Potpuno predanje zahtijeva od osobe predati se sasvim po Majci Mariji Isusu. Kao što je rob podložan gospodaru tako je potrebno da se po Majci Mariji predamo Gospodaru, Trojstvenom Bogu.
Sve činiti s Majkom Marijom, u Mariji, za Mariju, po Mariji. Biti potpuno Marijin rob. To znači biti rob riječi koju smo na krštenju dali i potvrđivali od tada; znači biti rob božanske časti u koju smo uvedeni po milosti; to znači biti rob savjesti, glasa Božjega i dužnosti koju pobožno primamo i vršimo. (mons Garnier, biskup Lucona, Pastirsko pismo, 11. ožujka 1922)

Postoje tri vrste ropstva.
Prvo ropstvo je po naravi – ljudi, dobri i zli, robovi su Božji na taj način
Drugo ropstvo je prisilno ropstvo – đavli i osuđenici, robovi su Božji na taj način
Treće ropstvo je ljubavi i volje - ono po kojemu se mi moramo posvetiti Bogu po Majci Mariji, na najsavršeniji način kojim se jedno stvorenje može poslužiti da se preda svom Stvoritelju.
Velika je razlika između sluge i roba. Sluga traži plaču za svoje usluge, a rob je nema.
Sluga je slobodan da napusti gospodara kad god hoće, a rob mu je predan zauvijek.
Sluga ne daje pravo gospodaru nad smrću i životom svoje osobe, a rob se predaje sav i to tako da bi ga njegov gospodar mogao i usmrtiti, a da ga za to vlast ne bi uznemiravala.
Sretna i tisuću puta je sretna plemenita duša koja se posveti Isusu po Majci Mariji u svojstvu roba ljubavi, pošto je krštenjem zbacila sa sebe tiransko sotonsko ropstvo!
Na kraju preostaje samo obratiti se Majci Božjoj! Počnite, usne naše, hvaliti Presvetu Djevicu. Počnite iskazivati joj čast nepojmljivu. Milostiva Djevo, priteci nam u pomoć i izbavi nas od neprijatelja moćnih. Da, dođe kraljevstvo Tvoje, Gospodine, neka dođe kraljevstvo Marijino!

Izvor: Spisi sv.Ljudevita Montfortskog i Savez s Marijom