petak, 17. kolovoza 2018.

Sedmo hodočašće SUMMORUM PONTIFICUM u RIM: OD 26. DO 28. LISTOPADA 2018.


Prenosimo obavijest o hodočašću u Rim. Uvijek me iznova obraduje kad primim novo pismo (Pismo Oremus) stranice Paix Liturgique. Preporučam da se na nju pretplatite i proširite ju među prijateljima i poznanicima. Pretplatiti se možete ukoliko na ovom linku http://hr.paix-liturgique.org/inscription.asp? ispunite pristupnicu i kliknete na potvrdi. 

Putem pisama koja mi stižu na mail gotovo uvijek otkrivam nove spoznaje i zasigurno su mi jedna velika pomoć i izvrstan način kako da neprekidno produbljujem spoznaje o svetoj misnoj žrtvi i katoličkoj vjeri.

Zašto SUMMORUM PONTIFICUM?

Hodočašće je u znak zahvale papi Benediktu XVI. koji je donio dokument Sumorum Pontifikum i na taj način potvrdio da tradocionalna misa nije nikada ukinuta. Pregled dokumenta donosimo OVDJE.
Ono što me posebno privuklo pozvati vas na ovo hodočašće osim iz zahvalnosti je to što će susret u petak (prvi dan) voditi kardinal Burke, koji će podijeliti blagoslov prilikom otvaranja programa.
Christian Marquant, predsjednik udruge Oremus Paix Liturgique, Felipe Alanís Suárez, predsjednik Međunarodne federacije Una voce (FIUV) i Bertalan Kiss, predsjednik međunarodnoga saveza Juventutem, iz svoje će perspektive govoriti o uzletu pokreta Summorum Pontificum diljem svijeta. Sudionik susreta biti će i kardinal Zen te svećenik Bratstva sv. Petra. Misu koja će označiti duhovni početak hodočašća i ujedno će biti zahvala Bogu za 30 godina postojanja Svećeničkog bratstva sv. Petra celebrirati će vlč. Charles Ike, svećenik Bratstva sv. Petra


Već danas možete ispuniti prijavu za taj susret slanjem maila na adresu hodocascerim2018@paixliturgique.plus. (Informacija za one koji bi išli; moguće je ići bez ikakve prijave, a jedino bitno je osigurati si smještaj u Rimu.) 

Ako se prijavite na taj način, u prvom tjednu rujna na mail ćete primiti konačni program hodočašća i susreta.

Prema iskustvima ljudi koji su bili prijašnjih godina na ovakvom susretu, zaista je poželjno otići.

Ovdje kliknite na link za povezivanje s internetskom stranicom hodočašća.

Više o svemu možete pročitati na http://hr.paix-liturgique.org/ .