četvrtak, 20. rujna 2018.

Sveti Padre Pio i Luisa Piccareta


Pater Pio je slao mnoge ljude Luisi Piccareti. Govorio bi ljudima koji su iz Corata otišli u San Giovanni Rotondo: "Zašto ste došli ovamo? Imate Luisu, idite k njoj". Kad je Luisu ispitivao Sveti Oficij, a njezina djela stavljena na Indeks, Padre Pio joj je poslao poruku preko Federika Abrescha:

"Draga Luisa, sveci služe za dobro duša, ali njihova patnja ne zna granica."

Luisa i Padre Pio su molili jedno za drugo. Luisa je slala posjetitelje Padru Piju, a Padre Luisi.

"Recite pateru Piju da moli za mene, jer mi je to potrebno i sa svim poštovanjem ljubim njegovu desnu ruku."

Padre Pio umro je 23. rujna 1968. u 23.00 u 81 godini života, u svojoj sobi. Njegove posljednje riječi bile su: „Isus, Marija! Isus, Marija!" Više od 100. 000 ljudi uključujući oca Bernardina Bucci, autora Biografija i knjiga o službenici Božjoj Luisi Piccarreti, prisustvovalo je pogrebu Padre Pija u San Giovanni Rotondu.
Adriana Pallotti koja živi u San Giovanni Rotondou i koja je utemeljila "Dom molitve za Kraljevstvo Božje volje", a Padre Pio je bio njezin duhovnik i ispovjednik, svjedoči o tome da je Padre Pio bio dobar s Luisom. Također o tome svjedoči i Federico Abreschi. On je bio bliski prijatelj i učenik Luise. Znao ju je posjetiti i učiti iz njezinih rukopisa o Božjoj volji.

Iz njezinih rukopisa i mladi su naučili da Majka Božja nije tako velika zbog Njezinog djevičanstva, već zato što je uvijek vršila ne svoju već Božju volju. Padre Pio je to potvrdio.

Odričući se svoje volje i prianjajući uz Božju, primamo zapravo ono što želimo, osjećamo unutarnji mir da možemo podnijeti i one stvari koje ljudski gledajući ne bi mogli podnijeti. Gospodin nam daje svoju moć. Dok god napuštamo sebe i puštamo da Gospodin čini što želi po nama, naši životi postaju jednostavniji... i savršeni. Najveća milost na životu je živjeti po Božjoj volji. To je veća milost od poznavanja Padre Pija, koji je bio veliki ispovjednik i duhovnik. Najveća milost je što Isus dopušta da trpimo i nosimo patnje, ali s Isusovom patnjom u nama, sve je lako!

Luisa i Padre Pio se nisu nikada osobno upoznali. Luisa je bila nepokretna od svoje mlade dobi, ali su međusobno u molitvi i apostolatu bili povezani.

FIAT VOLUNTAS TUA SICUT IN COELO ET IN TERRA!!!

Duša žrtva (sestra Magdalena odnosno Luisa) – "Duša koja teži za Božjom voljom, ne teži ni za čim drugim. Jedino je to usrećuje. Njezina vlastita volja je samo muči."

Ovdje možete vidjeti na koji se način sjedinila službenica Božja Luisa s mukom Gospodina Isusa Krista.